Zamların önüne geçilemiyor

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Ramazan ayı öncesi tavuk ve kırmızı et fiyatlarının arttığını belirterek, ”3-4 gündür fiyatların önünü alamıyoruz” dedi.

Zamların önüne geçilemiyor

Her yıl Ramazan ayı öncesinde tavuk fiyatlarında istenmeyen artışın gündeme geldiğini dile getiren Yardımcı, ”Spekülatörler yine ortaya çıktı. Aylarca zam yapmadılar ama şu anda yüzde 20 zam geldi. Et 46 TL’ydi; ancak 3-4 gündür fiyatların önünü alamıyoruz. Dana kıymayı esnafımız 50- 52 TL arasında satıyor. Tavuk etinin fiyatı da yüzde 20 zamla 11 ile 12 TL arasında. Pahalı mı? Evet, pahalı” diye konuştu. Kırmızı ette ithal büyükbaşlarla fiyatların aşağı çekilebildiğinin altını çizen Yardımcı, tavukta bunun yapılması halinde tavukçuluk sektörünün biteceğini savundu. yardımcı, tavukların yemlerine ciddi zam geldiğine işaret ederek, ”Adamı kurtarmıyorsa girdi maliyetleri arttıysa ne yapsın? Mecbur artıracak. Sektör batınca kimsenin eline bir şey geçmez” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X