Zeki insanların 14 ortak özelliği

Zeki insanlarda mutlaka göreceğiniz 14 ortak özellik

Zeki insanların 14 ortak özelliği

1.Sınırlarını Bilirler

Zeki insanlar her şeyi bilmediklerini söylemekten çekinmeyen insanlardır. Diğer insanlar garip bir şekilde bu özelliklerini cahil durmamak için gizlemeye çalışırlar. Zeki insan her şeyi bilmenin imkansız olduğunu çok iyi bilirler. Öğrenmeye devam etmek bu insanlar için büyük bir zevktir.

2.Öğrenmeyi Çok Severler

Çoğu insan Apple markasının kurucusu, Steve Jobs’u zeki bir insan olarak görür. Aslında Steve Jobs’un en büyük yeteneği kendi deyimiyle öğrenmeyi çok seviyor olmasıdır. Steve Jobs gibi zekası ile geleceğini inşaa etmiş insanlar sürekli olarak kendilerine yeni bilgiler katarak ilerlemişlerdir. Onlara göre yeni bilgiler öğrenmek ufuk açıcıdır.

friends

3.Zihinleri Açıktır

Zeki insanlar yeni fikirlere her daim açıktırlar. Bu tarz insan tabulara bağlı kalmazlar. Özellikle insan haklarına karşı çok duyarlıdırlar. Yeni bir fikir sunduğunuz zaman odada sizi ilk olarak anlamaya çalışıp, sorular soran kişi daima en zeki olanlardır.

4.Espiri Anlayışları Farklıdır

Zeki insanların espiri anlayışları vardır fakat bu tarz insanların espirilerini anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Günlük sayılabilecek sıradan olayların bile ardında yatan bir mizah öğesi görebilirler. Dünyayı farklı algıladıkları için kolay espiri üretebilirler. Eğer sizde aynı frekanstaysanız, bu insanları çok komik bulursunuz.

5.Hatalarından Ders Çıkarırlar

Zeki insanlar yaptıkları hatalara takılıp kalmazlar. Onlar bu hatalardan ders çıkarıp, bu dersler ışığında hayatlarına devam etmenin öneminin farkındadırlar. Fazla duygusal insanlar bu durumlar karşısında yaptıkları hatalara takılıp hayatı kendilerine zorlaştırırlar. Örneğin Thomas Edison başarısının sırrı olarak birçok kez hata yapmış olmasına rağmen, asla hedefinden vazgeçmemiş olmasına bağlamıştır. (Ampülü icat etmeden önce 1000’den fazla hatalı deneme yaptığı söylenir.)

6.Kolayca Adapte Olurlar

Zeki insanlar diğer insanlar gibi bulundukları ortama kolayca adapte olurlar. Değişimden ve farklılıktan şikayet etmek yerine kendilerini doğru pozisyonda konumlandırmak için çaba sarfederler. Herhangi bir ortama ve çabuk gelişen bir duruma kolay adapte olmak, zeki olduğunuza dair önemli bir göstergedir.

7.Sorun Çözmekte İyidirler

Şansa inanan ve buna göre hayatlarını yaşayan insanlar başarısız olmaya mahkumlardır. Zeki insanlar şansa değil çabalarına güvenirler. Birçok insanın çözemediği sorunları, onlar kolayca hal ederler. Zeki insanlar durumu analiz eder ve öğrendikleri bilgileri kullanarak karşılaştıkları olaylara çözüm bulurlar.

8.Kendilerini Kontrol Ederler

Zeki insanlar kendilerini zorlayan olaylar karşısında sabırlı oldukları gibi aynı zamanda isteklerini de bir kenara koymasını bilirler. Daha iyisi için beklemeyi göze alıp anlık keyiflerin cazibesine kapılmazlar.

hesap

9.Sezgileri Güçlüdür

Zeki insanların sezgileri çok güçlüdür. Karşılarındaki insanın sözlerinin altında yatan gerçek anlamı çıkarma konusunda çok iyidirler. Örneğin bir insanın yardıma ihtiyacı varsa bunu hemen fark edebilirler. Bu yüzden zeki insanlar aynı zaman da çok iyi arkadaşlardır.

10.Alacakları Riskleri Önceden Hesaplarlar

Risk almak kötü bir durum değildir hatta risk almayan insanların hayatlarında çok az önemli şey gerçeğe dönüşür. Fakat zeki insanlar alacakları riskleri önceden araştırırlar ve sonuçlarını iyice hesaplarlar. Bu yüzden zeki insanlar başarısız olsalar bile, hemen doğrulup dik bir şekilde hayatlarına devam edebilirler. Çünkü başarısızlık sonucu meydana gelecek hayal kırıklığı ve hasarıda önceden riskler dahilinde hesaplamışlardır.

yalniz

11.Alçakgönüllülerdir

Alçakgönüllü olmak insanların kendinizi ezdireceğiniz anlamına gelmemektedir. Aksine alçakgönüllülük kendinizi kimseye ispatlamak zorunda olmadığınızı göstermenin en güzel yoludur. Hiç şüphesiz zeki bir insan bunun farkında ve çoğu zaman alçakgönüllüdür.

12.Yalnız Vakit Geçirmekten Keyif Alırlar

Zeki insanlar yalnız geçirdikleri zamanı diğer insanlara göre daha verimli geçirirler. Sürekli insanlarla vakit geçiren birinin, kendiyle iç muhakeme yapmak ve iç dünyasını geliştirmek için yeterli vakti bulamayacağının farkındadırlar.

sorun-c%cc%a7o%cc%88zmek-758x346

13.Meraklıdırlar

Herkesin bildiği üzere sürekli soru soran çocuklar zeki olmaya daha meyillidirler. Konu yetişkinler olduğunda da bu durumda bir değişim yaşanmaz. Zeki insanların en belirgin özelliklerinden biride etraflarına ve bilmediklerine karşı duydukları merak ve öğrenme isteğidir.

14.İnsanlarla Aynı Fikirde Olma Derdine Düşmezler

Zeki insanlar sırf sürüden ayrı düşmemek uğruna kendi düşüncelerinden ve doğru gördüklerinden vazgeçmeyi saçma bulurlar. Bu yüzden diğer insanlarla aynı fikirde olma ya da diğer insanlardan onay alma derdine düşmezler. Büyük işlerin ardında yatan zihinler genellikle hep kendi fikirlerine ve düşünme yetisine güvenmiş kimselerdir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X