Zincirleme katliam planı bozuldu

İstanbul’daki son DEAŞ operasyonuyla yeni bilgiler var. Bir alışveriş merkezine bombalı saldırı hazırlığında yakalanmışlardı. İlk bilgi Alışveriş Merkezi’nin otoparkında bir araca ve bir motosiklete bomba yerleştirdikleri yönündeydi. Son bilgiler Alışveri

Zincirleme katliam planı bozuldu

Katliam yapmayı planladılar. Önce fırınlardaki, ardından otoparktaki, son olarak da üstlerine sarılı bombaları patlatacaklardı. 

İstanbul’da çökertilen DEAŞ hücresinin bombalı saldırıyı nasıl düzenleyeceğine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 2’si kadın 4 terörist cumartesi günü Bayrampaşa’daki alışveriş merkezinin otoparkında yakalandı.

İstanbul polisinin operasyonu büyük bir saldırıyı önledi. 4 teröristin AVM’ye içi bomba dolu mikro dalga fırın soktukları tespit edildi.

Bu fırınlar alışveriş merkezinin emanet bölümünde ele geçirildi. Teröristler bir süre önce bir mağazadan aldıkları 4 fırını, bomba yükledikten sonra arıza olduğu bahanesiyle tekrar AVM’ye soktu. Fırınlar emanet bölümüne konuldu.

İddiaya göre ilk aşamada teröristler bu fırınlardaki bombaları uzaktan kumandayla patlatacaktı. Bu sırada herkes panikle dışarıya çıkacak, otoparka doğru gidecekti.

İkinci aşama otopaktaki otomobil ve motosiklete yerleştirilen bombaların patlatılması.

Son olarak da teröristler canlı bomba yeleklerini giyerek kalabalıkların içinde kendilerini havaya uçuracaktı.

4 teröristin Türkiye’deki bağlantıları araştırılıyor.. Birçok ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 170’e yaklaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X