Ziraat Odası’na eleştiri yağmuru

Karacabey Ziraat Odası’nın önceki yönetim kurulu başkanlar Nuri Karaca’dan Hasan Karahasanoğlu’ndan Ziraat Odası’na eleştiri yağmuru.

Ziraat Odası’na eleştiri yağmuru

AYHAN FİDAN

 

Mevcut yönetimin çiftçinin çıkarlarını savunmadığını ifade eden Karaca, 25 yılı aşkın bir süre bölgedeki çitçilerin ve hayvan yetiştiricilerin  haklarını ve çıkarlarını baskı, tehdit ve şantaja kulak asmadan,savunduklarını ve bunun da çoğu zaman bedelini ödediklerini belirtti.

Karaca, “Meslek odalarının tek asli görevi vardır, o da çiftçilerin hak ve çıkarlarını korumak, onları ezdirmemek için politikalar geliştirmek ve bunları uygulamaya koymaktır.

Bunları yapabilmek için, sadece üyelerinin gücüne, demokrasilerde 4. kuvvet olarak adlandırılan yazılı ve görsel medyaya ve yüce Allah’ın yardımına ihtiyaçları vardır’ ifadelerini kullandı.

SOSYAL HAYATI DİZAYN ETME…

Karahasanoğlu ve Karaca, Ziraat Odası’nın son dönemde ilçede sosyal ve siyasi hayatı dizayn etmeye soyunduğunu ve üzerine vazife olmayan sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının seçimlerine müdahil olmaya kalkıştığını öne sürdüler. 

Nuri Karaca, ‘Bilinçli Karacabeyliler dışarıdan müdahale olan seçimlerde oyları ile müdahillere bir şamar atmış, gerekli dersi vermiş, bunda da en büyük payı veya yarayı Ziraat Odası almıştır. 

Ziraat Odası’nın başkan ve bir kısım yöneticileri (bir kısmını tenzih ederiz) cin olmadan şeytan olmaya kalkmışlar, halktan da gerekli cevabı almışlardır”diye konuştu.  

PANCAR ÜRETİCİSİ YALNIZ BIRAKILDI

Türk tarım ve hayvancılığının adeta can çekiştiğini ifade eden Karaca ve Karahasanoğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilme kararına  karşı tüm Türkiye’de eylemler yapılırken, şeker sektörünün bir numaralı paydaşı olan ve her biri Ziraat Odası üyesi olan şeker pancarı ekicilerinin yalnız bırakıldığını belirttiler. 

Nuri Karaca, “Pankobirlik, Şeker-İş sendikası, Ziraat Mühendisleri Odası ortalığı ayağa kaldırırken, Ziraat Odaları eylemlerde bir pankart bile açmaktan çekinmekte, acı içerisinde olan biteni seyretmektedir. Ziraat Odaları neden çekiniyor, neden korkuyor?” diye konuştu.

DELEGELERİN İSYANI

Tepkisizliğe içerde bir kısım Ziraat Odası delegesinin isyan ettiğini ve  yasal haklarını kullanarak olağanüstü genel kurul yapmak için imza toplamaya başladığını ifade eden  Nuri Karaca’dan Hasan Karahasanoğlu, delegelerin bu tepkisini haklı ve doğal bulduklarını belirttiler. Nuri Karaca, “Gelişmeleri endişe ve üzüntü ile izliyoruz.

Delegelerin sabrının taştığını biliyoruz.  Bizler tarafından da desteklenen yeni bina yapımı ve mahallelere makine alımları şeffaf bir şekilde yapılmamış, bu da çiftçilerimiz tarafından şaibeli kabul edilip çeşitli dedikodulara yol açmıştır. Çiftçilerin ÇKS başvuruları esnasında aidat olarak çok büyük paralar talep edilmiş ve alınmış olup, çok sıkıntılı durumda mücadele veren insanların nerede ise ciğeri sökülmüştür.   

Tüm bu nedenlerden ötürü delegelerimizin imza toplama tepkisini haklı ve doğal buluyoruz. Yalnız delege arkadaşlarımıza delege seçimlerinin Aralık 2018 de yapılacağını, Ziraat Odası seçiminin yasal zorunluluk olarak Şubat 2019 da yapılacağını hatırlatarak, zamanlamayı iyi yapmalarını tavsiye ediyoruz’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X