Ziraat Odası’ndan ekipman desteği

Yenişehir Ziraat Odası, çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere her köy muhtarlığına birer adet tarım aleti sağlamaya başladı. Bu destekle çiftçilerin ihtiyacı olan tarım aletini bireysel olarak satın alarak gereksiz masraf yapmasının önüne geçilmesi amaçl

Ziraat Odası’ndan ekipman desteği

GÜRHAN ADANA

Zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçileri işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek gelirini artırmak amacıyla  Yenişehir Ziraat Odası, bölgedeki çiftçilere makine ve ekipman desteği sağlıyor. 

Çiftçilerin en önemli giderlerinin başında tarım alet ve ekipmanları geldiğini belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bu yükün azaltılması için destek kararı aldıklarını söyledi. Aktaş, Oda Meclisi kararıyla her köye bir tarım aleti bağışlamaya başladıklarını kaydetti.

Köy muhtarlıklarına, köyde en çok ihtiyaç duyulan tarım aletinin ne olduğunu öğrendiklerini anlatan Aktaş, ‘Bu tarım aletine satın alarak köy muhtarlıklarına teslim ediyoruz. O köyde yaşayan çiftçilerimiz de bu tarım aletini ortak kullanacaklar’ dedi.

Ziraat Odası’na 14 bin 500 kayıtlı çiftçi bulunduğunu ifade eden Aktaş, üye olmayanların da bu tarım aletlerinden yararlanabileceğini dile getirdi. 10 mahalle ve 61 köy olmak üzere toplam 71 muhtarlığın bulunduğuna işaret eden Aktaş, ‘Tarımla uğraşan çiftçilerimize ortak kullanımına sunmak üzere ilaçlama makinesi, merdane, tesviye bıçakları gibi bu tür ekipmanları köy muhtarlıklarına teslim ediyoruz. Önümüzdeki aylarda muhtarlarımızdan gelecek talepler doğrultusunda tarım aleti desteklerimiz sürecek’ diye konuştu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Bu destek uygulamasının ortak hareket etme bilincinin gelişimine de katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Aktaş, birlik ve beraberlik duygusuna da önemli katkı sağlayacağını umduklarını söyledi. Başkan Aktaş, “Öyle ki, en küçük çiftçinin evinin bahçesindeki makine ekipmanın değeri 50 bin TL’nin altında değil. Kimi çiftçilerimizin bahçelerindeki makine ve ekipman varlığının değeri 500 bin TL’yi buluyor. Bir makineden herkesin bahçesinde bulunması son derece gereksiz. Çünkü öyle makineler var ki, yılda sadece bir kez kullanılıyor. Bunu da göz önünde bulundurursak, yaptığımız makine ekipman desteğinin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor’

Toprağa tohum atılması çalışmasında kullanılan merdaneyi teslim aldıklarını belirten Subaşı Muhtarı İsmail Eriş de, Ziraat Odası’nın destek uygulamasının önemine değindi. Eriş şunları kaydetti:

‘Köyümüzde 250 çiftçi ailesi var. Herkes, bireysel olarak zirai aletlere para vermektense bu aleti kullanabilecekler. Ayrı ayrı aynı ekipmandan satın almak gerekmeyecek. Çiftçilerimiz muhtarlıktan teslim alıp tarlada işini bitirdikten sonra getirip teslim edecek. Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X