Zirvedeki topuk sesleri kurumsal üyelerle artıyor

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın, derneğe kurumsal üye kabul etmeye başladıklarını belirterek, “Çünkü şirketler de, kadın istihdamı ve girişimciliğin artırılması için ciddi çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Zirvedeki topuk sesleri kurumsal üyelerle artıyor

ASLIHAN AYDIN

BUİKAD’ın 10’uncu yılında yapılan çalışmalar ve yeni dönem hedefleri dün Mercure Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda paylaşıldı. Başkan İpek Yalçın, Derneğin 10 yıl önce 11 kişi ile kurulduğunu, şimdi ise 140 kişiye ulaştıklarını söyledi. Üye profilinin girişimcilerden ve üst düzey yönetici kadınlardan oluştuğunu belirten Yalçın, “Bu sene bireysel üyelerin yanı sıra kurumsal üye de katmaya karar verdik. Çünkü şirketler de kadın istihdamını ve girişimciliğin artırılması için ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda Maysan Mando ve İnoksan aramıza katıldı. Artık bu firmalardaki kadın yöneticiler de aramızda olacaklar” dedi.

SİYASETTE DE KADIN ORANI DÜŞÜK

‘Zirveden gelen topuk sesleri’ etkinliklerinin devam edeceğinin altını çizen Yalçın, “26 Ocak tarihinde AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve CHP Milletvekili Lale Karabıyık ile siyasette kadını konuşacağız. Çünkü siyasette de kadın oranı düşük. Hakları kendimiz kazanmamız gerekiyor” diye konuştu. Yalçın, BUİKAD’ı bir şirket gibi yönettiklerini vurgulayarak, “Kalite Belgemiz var. Yaptıklarımız bir sonraki döneme aktarılırken kaybolmadan gitmesi gerekiyor. Biz her şeyi talimatlarla, organizasyon şeması ile hallediyoruz. Şu an yaptığımız her çalışmanın kaydı bulunuyor” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUK BAKIMI SORUNU 

Çocuk ve yaşlı bakımının kadının çalışmasının önünde engel oluşturduğunu dile getiren Yalçın, “TÜRKONFED’in araştırmasına göre, son 5 yılda 1 milyon 112 bin bazı nedenlerle kadın işten ayrılmış. Bunların 1 milyonu ise çocuk bakımı nedeniyle ayrılmış. Kadını güçlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle ‘Çocuğum Yanımda Ben İşimin Başında’ projesini geliştirdik” dedi. Yalçın, her OSB’de bir kreş açılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X