Zirvenin sahibi Tophane

Bursa ekibi, daha önceki yıllarda olduğu gibi Okullararası Badminton Türkiye Şampiyonası’nda erkeklerde şampiyonluk sevinci yaşarken, kızlarda ikinci olmayı başardı.

Zirvenin sahibi Tophane

Edirne’de gerçekleştirilen Liselerarası Badminton Türkiye Şampiyonası’nda Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, erkeklerde şampiyon olurken, kızlarda ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Bursa’daki il birinciliğinde hem kızlarda hem de erkeklerde zirveyi kaptırmayan Tophane MTAL, İzmir’de gerçekleştirilen gruplarda da birincilik kürsüsüne çıkmayı başarmıştı. 16-19 Mart tarihleri arasında Edirne’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası finallerinde de Bursa ekibi, fırtınası esti.

YİNE KAZANDI

4 gün süren organizasyonda 19 kız, 19 erkek takımı mücadele ederken, erkeklerde tüm rakiplerini mağlup eden Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine şampiyonluk kupasına uzandı.

Bursa ekibi, böylece 19-25 Nisan tarihleri arasında Hindistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Tophane MTAL, daha önce de Dünya Şampiyonası’nda mücadele etmişti. Bursa ekibi kızlarda da kürsüye es geçmedi.

ŞANSSIZ YENİLGİ

Osmangazi Belediyespor’un altyapı sporcularından oluşan Tophane MTAL, kızlarda finalde aldığı şanssız yenilgiyle altın madalyayı kaçırırken, Bursa’ya Türkiye ikinciliği kazandırdı.

Bu arada Türkiye Şampiyonası sonunda Tophane MTAL’nin yanısıra kızlarda birinci olan ekip ve tertip komitesi tarafından belirlenecek 5 kız, 5 erkekten oluşacak ekip de Hindistan’ın Peru şehrinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X