Zirveye oynuyor!

Paul Le Guen, maç başı 1.71’lik puan ortalamasıyla Bursaspor’un en başarılı teknik adamlar listesine girdi.

Zirveye oynuyor!

Bursaspor’da Teknik Direktör Paul Le Guen, kısa sürede farkını ortaya koydu. Yeşil beyazlı ekip Le Guen önderliğinde bu sezon lig ve kupada 14 maça çıkarken, maç başı 1.71’lik puan ortalaması yakaladı. Bu süreçte 30 kez gol sevinci yaşayan Bursaspor’un fileleri ise 17 kez sarsıldı.

Fransız çalıştırıcı aynı zamanda, Bursaspor’da son zamanlarda teknik direktörlük yapan isimlerin grafiğini de yakaladı. Yeşil beyazlı ekibin Süper Lig’i şampiyon olarak noktaladığı 2009-10 sezonunun ardından 10 maç ve üzeri teknik direktörlük koltuğuna geçen isimler arasında en başarılısı Le Guen oldu.

KISA ZAMANDA SEVİLDİ

Bursaspor’da son 9 sezon içerisinde en başarılı teknik adamların verilerine bakıldığında Ertuğrul Sağlam’ın 194 maçta 1.70, Şenol Güneş’in ise 49 maçta 1.69’luk puan ortalaması yakaladığı görülüyor. Bunun dışında Hamza Hamzaoğlu da 49 maçta 1.67’lik puan ortalaması tutturdu. Le Guen, şu ana dek yeni oyun sistemi ve taktik anlayışı ile birlikte Bursaspor camiasının en sevilen isimlerinden biri olurken, bu grafiğini sezon sonuna dek sürdürüp, sürdüremeyeceğini zaman gösterecek.

Paralar ödenmeden transfer istemiyorum 

Önceki gün Başkan Ali Ay’la biraraya gelen Fransız teknik adamın, takviye konusunda aceleci davranmayacağını yönetime ilettiği öğrenildi. Paul Le Guen ayrıca Jorquera’nın takımda kalmasını istiyor. 

Bursaspor’da yaklaşan devre arası transfer döneminde neler yapılacağı merak ediliyor. Takıma eksik görülen bölgelere uzun süredir arayış içersinde olan yeşil beyazlılar’da Teknik Direktör Paul Le Guen duruma şimdiden el koydu. Önceki gün Başkan Ali Ay’la biraraya gelen Fransız teknik adamın, takviye konusunda aceleci davranmayacağı belirtildi. Deneyimli çalıştırıcı yönetime de bu yönde görüş belirtirken özellikle kadro içersindeki oyuncuların kafasının rahat olması istediği öğrenildi. 

ŞİMDİDEN TEDBİR ALIYOR

Oyuncuların alacakları ödenmeden transfer istemeyen Paul Le Guen’in yapılan görüşmede herhangi bir mevkide belirtmediği  bildirildi. Futbolcuların performansından oldukça mennun olan Fransız teknik adamın alacaklardan ödenmeden yapılacak bir transfer durumunda takım içersinde oluşabilecek ciddi sıkıntılara şimdiden böyle bir tedbir aldığı öğrenildi. Bilindiği gibi Bursaspor’da şampiyonluk döneminde de buna benzer bir uygulama yapılmıştı. 

JORQUERA KALACAK

Bu arada Teknik Direktör Paul Le Guen’in Başkan Ali Ay’dan uzun süredir ismi gönderilecekler arasında yer alan Cristobal Jorquera’nın kesinlikle takımda tutulmasını istediği belirtildi. Şilili futbolcunun gerek antrenmanlarda gerekse maçlarda ortaya koydğu performanstan memnun olan deneyimli teknik adamın, Sinan Bakış için de aynı fikirleri sahip olduğu gelen haberler arasında. Ayrıca yapılan görüşmede gönderilecek futbolcuların için de fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X