Zirveye tırmandılar

Bursa’da gerçekleşen spor tırmanış yarışmalarında sporcular birincilik için ter döktü. 

Zirveye tırmandılar

Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tırmanış İl Birinciliği büyük heyecana sahne oldu. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği iş birliğiyle Uludağ Üniversitesi Spor Salonu Tırmanma Duvarı’nda gerçekleştirilen yarışmaya 52 sporcu katıldı. Küçük ve minik sporcuların katıldığı nefes kesen yarışlarda, yarışmacılar kadar izleyenler heyecanlandı. Bursa İHH, Ayakizi, Nokta, Mustafa Kemalpaşa Dağcılık, DOĞADER, Yıldırım ve İnegöl Belediyesi Tırmanış Sporcuları katıldı.

İLGİ ARTIYOR

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas “Bu tür yarışmalarla çocuklarımızı geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)’nin 3 Ağustos 2016 tarihinde Rio’da yaptığı toplantı sonrasında spor tırmanışın Tokyo 2020 Olimpiyatları’na eklenmesine karar vererek olimpik bir dal olmasını sağladı. Bu karar spor tırmanışına ilgiyi daha da artırarak altyapı, antrenör ve sporcu yatırımını hızlandırdı. Bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Büyük çekişmeye sahne olan yarışmanın sonunda dereceye girenlere sporculara madalya verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X