1.2 milyon kişi işe yerleşti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ülke genelinde 1 milyon 250 bin kişinin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini söyledi.

1.2 milyon kişi işe yerleşti

Bakan Selçuk, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının (STSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘İstihdam Seferberliği 2019 Yılı Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Buradaki konuşmasında Türkiye’nin küresel krizden bu yana yaklaşık 8,5 milyon kişiye ilave istihdam sağladığını hatırlatan Selçuk, böylece Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Selçuk, ‘’Yükselişte istihdam seferberliğinin önemli katkısı oldu. Bu yıl da istihdam seferberliğini, hedefleri büyüterek sürdürmeniz takdiri hak ediyor. İşverenlerimizin, geçen ay Cumhurbaşkanımıza verdiği 2,5 milyon ilave istihdam sözünü tutacağına inanıyorum” dedi. 

İŞ GÜCÜ PİYASASI GELİŞTİ

Atılan adımların da katkısıyla gerçekleşen ekonomik büyüme ile birlikte iş gücü piyasasının da geliştiğine vurgu yapan Selçuk, şöyle devam etti: ‘’Kadınından, gencine daha fazla vatandaşımız iş imkanına kavuştu. 2002’de İŞKUR’un tüm Türkiye’de işe yerleştirdiği kişi sayısı 24 bindi. 2018’e baktığımızda ise sadece Samsun’da 26 bin 155 vatandaşımızı istihdamla buluşturduğumuzu görüyoruz. Ülke genelinde 1 milyon 250 bin kişi de İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X