1 Haziran’da yeni bir dönem başlıyor: Sokaklar rahatlayacak

Sadece metropollerde değil, günümüzde artık küçük şehirlerde ve hatta zaman zaman köylerde bile trafik sorunu yaşanıyor. Yoğun trafik de otopark sorununu beraberinde getiriyor…

1 Haziran’da yeni bir dönem başlıyor: Sokaklar rahatlayacak

İşte bu sorunun çözümü için 1 Haziran 2018 milat niteliğinde bir gün.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde yeni otopark yönetmeliğinin 1 Haziran’da yürürlüğe gireceğini belirtiyor ve bu yönetmelikle nelerin değişeceğini anlatıyor.

Yeni otopark yönetmeliği yürürlüğe girince sokaklar rahatlayacak

Yol uzmanı M. Tözün Bingöl’le sohbet ederken, “Bursa’da güzel şeyler de oluyor” dedi ve 1 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni otopark yönetmeliğine dikkat çekti.

Aynı zamanda…

Kentin trafik sorunu olarak yansıyan otopark konusuna vurgu yaparken

“Büyükşehir Belediyesi’nin Sayın Recep Altepe döneminde hazırladığı otopark yönetmeliği 1 Haziran 2018’de yürürlüğe giriyor” dedi ve nelerin değişeceğini anlayacağımız dilden aktardı:

“Eskiden apartmanlarda her 3 daireye 1 araçlık otopark zorunluydu. Yeni yönetmelikte her daire için 1 otopark zorunluluğu getirildi. Üstelik, 1 daireye 2-3 araçlık otopark için de belediyelere yetki verildi.”

Ne var ki…

Eski yönetmelikte 3 daireye 1 araçlık otopark kuralı da uygulanamıyordu. Çünkü müteahhitler ya da bina sahipleri otoparkın bedelini ödeyip yapmıyordu.

Yeni yönetmelik burada da belirsizliği ortadan kaldırıyor:

“Otopark yapılamaması nedeniyle otopark bedeli alınan parsellere binada oturulmaya başlanmasından önce otopark yapma zorunluluğu geldi.”

Yani…

“Yani, otopark bedeli ödendiği için otopark yapmaktan kaçınılmasının önüne geçilecek. Otoparktan kaçış yok.”

Otopark yönetmeliği başka neler getiriyor?

1 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni otopark yönetmeliğinde her daireye 1 otopark zorunluluğu yanında önemli değişiklikler var.

Örneğin…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X