10 gün önce deprem olacağını bilen profesör: Tehlike geçmedi

Meksika’da 7 Eylül tarihinde meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında Prof. Dr. Ahmet Ercan dikkat çeken bir açıklama yapmış ve “Yer kabuğundaki gerilim dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde depreme sebep olacak” iddiasında bulunmuştu.

10 gün önce deprem olacağını bilen profesör: Tehlike geçmedi

7 Eylül’de Meksika’da meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında dünyanın ekseni kaymış ve depremde 100 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin ardından açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Ahmet Ercan, “Depremin ardından oluşan yer kabuğu gerginliği Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde büyük bir depreme sebep olacak” ifadesini kullanmıştı.

Bu sözlerin üzerinden 12 gün geçti ve Meksika’da 7.1 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Şehir merkezine yakın bir konumda meydana gelen depremde şimdiye dek 248 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

7.1’lik ikinci depremin ardından Hürriyet’e konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, tehlikenin henüz bitmediğini belirterek, “Biz bu tip dönemlere yerin özgür salınımları diyoruz. Bu depremler devam edecek. Yerküre şu anda sönümlenme süreci içine girdi ama tam sönümlenemedi. Bu dönem yine aynı bölge 6.5 ile 7 arasında büyüklüğünde depremlere gebe. Özellikle Meksika’nın 200 kilometre çevresinde yine bu depremleri göreceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X