100 kişilik dev hamburger

Babasının işletmesinde, 10 yaşında yemek yapmaya ilgi duyarak mutfağa giren ve daha sonra köfte üzerine kendi işletmesini açan Orçun Yaman, 20 kilogram ağırlığında dev hamburger yaptı.

100 kişilik dev hamburger

Yaman, bu hamburger için 10 kilo kıyma, 5 kiloluk özel üretim bir ekmek, 2 kilo kurutulmuş et, 2 kilo cheddar peyniri, turşu, soğan ve çeşitli soslar kullandı.

6 yıldır köftelerini vatandaşlara sunduklarını belirten Yaman, “Normalde Rumeli Köfte servisi yapıyoruz. Aynı zamanda hamburger gibi ürünleri de satıyoruz. Hamburgerde bir farklılık ortaya koymak istedik ve ebatları büyütelim dedik. İlk önce 5 kiloluk, sonra 10 kiloluk bir hamburger yaptık. Bugün de 20 kiloya kadar çıktık. Normalde bir porsiyon hamburger 200 gramdır. 20 kiloluk, yani 100 kişilik bir hamburger yapmış olduk. İlk yaptığımız 5 kiloluk hamburger sosyal medyada çok yoğun ilgi görmüştü. Sonra 10 kiloluk yaptığımızda ‘Acaba daha büyük olabilir mi?’ şeklinde yorumlar aldık. Tek parça bir köfteyi ızgarada çevirmek oldukça zor bir işlem. Ancak 20 kiloluk hamburgeri de başarıyla yaptık” dedi.

hamburgerr.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X