101 yaşında belediye başkanlığına aday

Yerel seçimlerde yeterince belediye başkan adayı bulamayan Norveç Hıristiyan Halk Partisi, 101 yaşındaki eski belediye başkanını listeye ekledi.

101 yaşında belediye başkanlığına aday

Nils T. Døvre, 1950’dan bu yana Norveç’in Nord-Aurdal bölgesinde siyaset yapıyor. Døvre, 1972’den 1981’e kadar bölgenin belediye başkanlığını yapmış. 

Parti, bölgede yeterince aday bulunmadığı için Døvre’nin 2015 yerel seçimleri için de aday olmasını istedi. Partisine destek oranının oldukça düşük olduğunu söyleyen Døvre’nin seçilme umudu ise yok. VG gazetesine konuşan Nils T. Døvre, kazanması halinde de görevi devam ettiremeyeceğini dile getirdi.

Hıristiyan Halk Partisi Başkanı Knut Arild Hareide ise 101’lik Nils T. Døvre’den oldukça memnun. Hareide, Døvre’nin parti için bir zenginlik olduğunu söylüyor. Nils T. Døvre’nin, örnek bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden parti başkanı, diğer siyasetçilerin de onun gibi aktif olması gerektiğini belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X