11 ilde yasa dışı dinleme operasyonu

İzmir merkezli 11 ilde “yasa dışı dinleme yaptıkları” iddiasıyla edilen emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına aldı.

11 ilde yasa dışı dinleme operasyonu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı tarafından “usulsüz dinlenildiği”ni belirtilen aralarında akademisyen, asker, emniyet ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda müştekinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

 

Bu kapsamda İzmir’in yanı sıra Ankara, Adıyaman, Denizli ve Erzurum’un da bulunduğu 11 ilde sabaha karşı eş zamanlı operasyon yapıldı.

 

Haklarında arama arama kararı bulunan 26 kişiden 15’i gözaltına alındı. Zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

Bu arada hakkında arama kararı bulunanlar arasında daha önce İzmir’de görev yapan 1. sınıf emniyetmüdürü ve amirlerinin de bulunduğu belirtildi.

 

Erzurum’da 2 komiser gözaltında

 

Erzurum’da haklarında arama arama kararı bulunan 2 komiser gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin arından İzmir’e gönderilecek.

 

26 emniyet personeli hakkında gözaltı talimatı

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde suç tarihinde görevli olan bir kısım personel tarafından aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memurların, üniversite üst düzey yöneticilerinin ve üst düzey askeri personelinde bulunduğu toplam 92 kişinin farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatlarıyla 2009-2013 yılları arası yasaya aykırı usulsüz dinlendiklerinin, denetimlerde tespit edilip Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildiği belirtildi.

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 26 emniyet personeline yönelik olarak 27 Ocak itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X