’11 Şubat’a kadar o ülkeyi terk edin’

Türkiye’den yayın yapan ve Mısır’daki Müslüman Kardeşler hareketine yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalında yayımlanan bir açıklama tartışma yarattı.

’11 Şubat’a kadar o ülkeyi terk edin’

Rus resmi haber ajansı Sputnik’in iddiasına göre, “Rabia” isimli televizyon kanalında yayımlanan ve Müslüman Kardeşleri bünyesindeki “Devrimci Gençlik Liderliği” isimli oluşum tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, Mısır’daki yabancılardan 11 Şubat’a kadar ülkeyi terk etmeleri istendi.

 

Yabancı şirketler ve diplomatik temsilciliklerden de faaliyetlerine son vermeleri talep edilen açıklamada, söz konusu talep yerine gelmezse fiziksel şiddetle karşılaşabilecekleri belirtildi.

 

Rabia televizyonunun sunucusu tarafından okunan bu açıklamanın ardından kanalın Facebook sayfasından yapılan bilgilendirmede, Rabia kanalının “şiddete karşı” olduğu vurgulandı. Kanal, yayında okunan açıklamanın sadece stüdyoda tartışılan bir konu olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X