12 Bursalıdan birine uygulandı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Türkiye ve Bursa’daki son aşı verilerini bugünkü köşesine taşıdı…

12 Bursalıdan birine uygulandı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Türkiye ve Bursa’daki son aşı verilerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Pandemide halkının yarısını aşılayan İsrail’den gelen veriler dünya için büyük bir umut oldu. İsrail’de erken pandemi baharı yaşanıyor.

Normalleşmenin sürdüğü ülkede aşı olanların yeşil pasaportla sosyal hayata katılmalarına izin verildiği haberleri Türkiye’de de büyük bir moral verdi.

Dün itibariyle 7 milyonu aşan bir rakamı yakalayan ülkemizde de aşılanan yurttaş sayısı arttıkça normalleşmeye geçiş ve kısıtlamaların kalkması o sürede hızlanacak.

Aşılamaya 75 gün önce başlayan ve bu alanda 27 Avrupa Birliği ülkesini 40 günde geçen Türkiye’nin performansı diğer ülkeleri bile kıskandırıyor.

Ülkemizdeki güçlü sağlık altyapısının bunda rol oynadığını biliyoruz. Ardı ardına açılan Şehir Hastaneleri ve güçlendirilen Aile Hekimliği uygulamasıyla Türkiye bu alanda bir çok Avrupa ülkesinden bile önde görünüyor.

Yazıyı tamamladığımız saatlerde Türkiye genelinde toplam aşılanan sayısı 7 milyonu geçmiş, Bursa’da ise 255 bini bulduğunu gördük. Yani kentimizdeki yurttaşlarımızın neredeyse çeyrek milyonu aşılanmış durumda.

Bu da aşağı yukarı her 12 Bursalıdan birinin aşılandığını gösteriyor.

Aşılanan yurttaş sayımızın daha da artması gerekiyor. Hem ülke genelinde hem de ilimizde aşılama sayıları nüfusunu yüzde 60’ını bulduğunda büyük bir rahatlama bekleniyor. Bu nedenle sırası gelenlerimizin hiç tereddüt etmeden Sağlık Bakanlığı’nın ilgili mecralarından randevu almalarında fayda var. Salgının can almaya devam ettiği bir ortamda aşıların güvenirliğini sorgulamanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

Hele hele, ikinci dozun yapılmasıyla birlikte antikor oranının arttığı da bir gerçek.

Bursa’da pandemide beklenen rahatlamanın olabilmesi için nüfusumuzun en az 1.8 milyonunun aşılanması gerekiyor. O rakam şimdilik çeyrek milyonu aşmış durumda.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X