120 teneke de doluydu! Ormanda bulundu, faciadan dönüldü

Bursa’da çamla kaplı orman sahasına gelişigüzel halde atılmış 120 teneke tinere facia yaşanmadan el konuldu. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri dolu tiner tenekelerini toplayıp yediemin deposuna teslim etti.

120 teneke de doluydu! Ormanda bulundu, faciadan dönüldü

Yetkililer, gelişigüzel atılan tinerin çok az miktarının büyük bir yangın felaketine yol açabileceğine dikkat çekerek, bölge yakınlarında 3 senede iki büyük orman yangını çıktığını hatırlattılar. 

120 teneke de doluydu! Ormanda bulundu, faciadan dönüldü

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Köyü İle Ovaakça Köyü arasındaki ormanlık alanda meydana geldi. Büyük kısmı dolu tiner tenekelerinin ormana gelişigüzel halde atılı halde olduğu ihbarını alan jandarma ekipleri olay yerine geldiklerinde ağaçların arasında 120 tiner tenekesi buldu. Yapılan incelemenin ardından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla tiner tenekeleri kamyonete yüklenip yeddiemin deposuna götürüldü. Jandarma nezaretinde taşınan tiner tenekeleri tek tek kontrol edildi. 

120 teneke de doluydu! Ormanda bulundu, faciadan dönüldü

Olayla ilgili açıklama yapan Erkan Kötökli, kimyasal maddelerin toplu imhası için yüklü miktarda ödeme çıkarıldığını bu sebeple ellerinde kimyasal madde bulunan bazı kişi ve iş yerlerinin bu maddeleri kanuna aykırı bir şekilde ormana atabileceklerini belirterek, “Söylenecek kelime bulamıyorum. Bunu yapan eminim, vicdanen rahat değildir. Gelecekte çocuklarımıza torunlarımıza nasıl bir dünya bırakacağız biz. Ev atıkları zaten ormanlarımızı kirletiyor, bu daha da korkunç. Tamamen kimyasal ve yanıcı özelliğe sahip. Allah korusun traktörle o yoldan geçen bir kişi yanlışlıkla bir sigara izmariti atsa faciaya sebep olur” dedi. 

120 teneke de doluydu! Ormanda bulundu, faciadan dönüldü

Tiner tenekelerinin hurda toplayan bir vatandaşın fark edip jandarmaya haber vermesiyle ortaya çıktığını anlatan Kötökli, jandarma eşliğinde tenekeleri toplayıp yediemine aldıklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X