13 Rus vatandaşına ABD’de suç duyurusu

ABD’de 13 Rusya vatandaşı ve 3 kurum hakkında ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri gerekçesiyle özel yetkili savcı Robert Mueller tarafından suç duyurusu yapıldı. ABD Başkanı Donald Trump, ‘Ben yanlış yapmadım’ dedi.

13 Rus vatandaşına ABD’de suç duyurusu

ABD Başkanlık seçimine müdahale ettiği gerekçesiyle açılan soruşturma dosyasını yürüten Özel Savcı Robert Mueller’in, 13 Rusya vatandaşı ve 3 Rus kurum hakkında suç duyurusunda bulunduğu açıklandı. 

Suç duyurusunda, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimleri sırasında Amerikalıların siyasi algılarını etkilemek için ilan ve reklamlar verdiği ve sahte sosyal medya paylaşımları yaptığı öne sürüldü. Özel Savcı Mueller, Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları ve Trump kampanyasıyla Kremlin arasında uygunsuz bir koordinasyonun olup olmadığını araştırıyor.

‘YANLIŞ YAPMADIM’…

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık kampanyasını yürüten yetkililerin yanlış bir adım atmadığını ve Rusya ile herhangi bir gizli anlaşmanın yapılmadığını bildirdi. Trump, 13 Rus vatandaşı ve 3 kurum hakkında soruşturma başlatılmasının ardından sosyal medya üzerinden ‘Ben yanlış yapmadım’ açıklamasını yaptı. Trump, ‘Başkanlık görevini yapacağımı ilan etmeden önce Rusya, ABD karşıtı kampanyasını 2014’te başlattı. Seçim sonuçlarını etkilemedi. Trump kampanyası yanlış bir şey yapmadı, hiçbir hile yapmadı’ dedi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA…

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, ABD’nin 13 Rus vatandaşına ve 3 Rus kurumuna yönelik, ‘2016’daki başkanlık seçimlerine müdahalede bulunduğu’ suçlamasını saçma bulduklarını söyledi. Zaharova, ’13 kişi ABD seçimlerine mi müdahale etti? 13 kişi, milyar dolarlık bütçelere, istihbarat ve teknolojideki son yöntemlerle mi mücadele etti? Bu saçma değil mi? Evet saçma ancak bu Amerika’daki modern siyasetin gerçekleri’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X