15 Temmuz’un yeni görüntüleri ortaya çıktı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında dönemin Jandarma Genel Komutanı Mendi’nin derdest edilmesine ilişkin görüntüler, Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı dava dosyasına girdi.

15 Temmuz’un yeni görüntüleri ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin derdest edilmesine ilişkin görüntüler, örgütün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı dava dosyasına girdi.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 474 sanıklı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde tanıkların dinlenmesiyle devam ediliyor.

Mahkemenin incelenmesini istediği dijital verilere ilişkin raporlar da dava dosyasına kabul ediliyor.

Söz konusu raporlar arasında, darbe girişimi sırasında Gazi Orduevi’nde katıldığı düğün sonrası sanıklar dönemin Konya Jandarma Bölge Komutanı eski tuğgeneral Timurcan Ermiş ve eski yarbay Murat Yılmaz’ın yönettiği bir grup tarafından derdest edilen Orgeneral Galip Mendi’ye ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de yer aldı.

Görüntülere göre Mendi, darbe girişimi sırasında saat 20.58’de düğün için Gazi Orduevi’ne geldi.

Bir süre sonra Mendi’nin emir subayı eski yarbay Murat Yılmaz da görevli olmamasına rağmen sivil kıyafetle düğünün yapıldığı yere geliyor.

Saat 22.18 sıralarında da siyah renkli bir minibüs Gazi Orduevi’nin önüne yanaşıyor. Minibüsten inen eski Konya Jandarma Bölge Komutanı Timurcan Ermiş ve yanındakiler Murat Yılmaz tarafından karşılanıyor.

Mendi’yi derdest etmek için düğünün yapıldığı yere yönelen gruptakiler içeriden çıkan iki kişiyle konuştuktan sonra koşarak başka bir kapıya gidiyor.

Bir süre sonra darbecilerin geldiği siyah minibüs, Mendi’nin makam aracının hemen yanına park ediyor. Ermiş ve Yılmaz, Mendi ile makam aracına biniyorlar.

Koruma ve makam aracı ile siyah minibüs, daha sonra orduevinden ayrılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X