16 mahalleye Orköy desteği

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nde, süt sığırcılığı alanında 2018 yılında yapılacak Orköy desteklemesi için Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerindeki destekleme verilecek mahallelerin muhtarının katılımıyla kura çekilişi yapıldı. 

16 mahalleye Orköy desteği

OSMAN SAK

Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, kura çekilişi sonucu tespit ettikleri 16  mahalleye kura sırasına göre Orköy destekleme kredisi verileceğini kaydetti. Bu destekleme kapsamında her aileye 2 adet süt ineği almak için 25 bin TL kredi verileceğini ve verilen kredinin yüzde 20’sinin hibe kredi olduğunu bildiren Özer, ilk 2 yıl ödeme yapılmayacağını ve geri ödemenin 5 yılda 5 eşit taksit halinde gerçekleşeceğini anlattı. 

Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, dar gelirli orman köylerine vermiş oldukları bu destekleme kredisi ile hem yöre halkının ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacaklarını, hem de yörede hayvancılığı geliştirmek istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X