18 saniyede bir araç üretiyoruz

Türkiye’nin artık otomobil üretimi ve ihracatında acemi bir ülke olmadığını belirten Bakan Özlü, “Tam aksine ustayız.

18 saniyede bir araç üretiyoruz

Geçen yıl 1 milyon 143 bin adet otomobil ürettik. Bunların yüzde 80’ini de ihraç ettik” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin geçen yıl 18 saniyede bir araç ürettiğini, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Bakan Özlü, Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 44. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, otomotiv sektörü için son derece olumlu gelişmelere şahitlik ettiklerini kaydetti.

Otomotiv ihracatının 2017 yılını rekor bir rakamla kapatarak yaklaşık 29 milyar dolarlık ihracata imza attığını dile getiren Özlü, sektörün bütün üyelerini ve firmalarını bu önemli başarıdan dolayı tebrik etti.

ÖVÜNÜLECEK RAKAMLAR

Faruk Özlü, Türkiye’nin artık otomobil üretimi ve ihracatında acemi bir ülke olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Otomobilde acemi değiliz, tam aksine ustayız. Bu cümleyi boş yere söylemiyorum. 2017 yılında 2016’ya göre yüzde 20 artışla 1 milyon 143 bin adet otomobil ürettik.

18 saniyede bir araç üretmek büyük bir başarıdır. Ürettiğimizin yüzde 80’ini de ihraç ediyoruz. Bunlar 50 yılı aşkın otomobil tecrübemiz sonucu ortaya çıkan övünülecek rakamlar. Yapısal değişim sonucu olarak hem ana hem yan sanayimizde küresel ölçekte rekabet gücü olan bir Türk otomotiv sanayi ortaya çıkmıştır.”

TEKNOLOJİNİN DE LİDERİ

Otomotiv sanayisinin sadece ihracatın değil teknolojinin de lideri konumunda olduğunu anlatan Bakan Özlü, halihazırda yan sanayisi ile birlikte 124 adet otomotiv Ar-Ge ve tasarım merkezinin bulunduğu bilgisini verdi. Özlü, “Ar-Ge ve tasarımın en yoğun biçimde hayat bulduğu sektörlerin başında otomotiv geliyor” diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN CEO BU AY ATANACAK

Bakan Özlü, yerli otomobilde gelinen son noktaya ilişkin, ”Yerli otomobilde teknik ve mali analiz çalışması bitmek üzere. Bir CEO ataması yapacağız. Bir de şirket kuracağız. CEO atamasını bu ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Şirket kurma aşamasını da gelecek ay tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X