187 bin liralık mektup

Einstein, İtalyanca olarak kaleme aldığı 1925 tarihli mektubunda kendisinin ünlü İzafiyet Teorisi hakkındaki eleştirileri cevaplıyor.

187 bin liralık mektup

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Almanya’da dünyaya gelen ünlü teorik fizikçi Albert Einstein tarafından İtalyan elektrik mühendisi Giovanni Giorgi’ye yazılan el yazısı mektup müzayedede 49.000 sterline (187.000 TL) satıldı.

Einstein, İtalyanca olarak kaleme aldığı 1925 tarihli mektubunda kendisinin ünlü İzafiyet Teorisi hakkındaki eleştirileri cevaplıyor. Gençliğinde İtalya’da yaşayan ve akıcı olarak İtalyanca konuşan Eisntein’in İtalyanca yazıları çok nadir görülüyor. ABD’de Boston’daki RR Auction müzayede evi tarafından satışa çıkarılan mektubu alan şahsın ismi açıklanmadı. Müzayede evi sözcüsü, mektubun, İtalyanca olmasının yanı sıra ateist olarak bilinen Einstein’ın teorisini savunurken tanrıdan bahsetmesi açısından da önemli olduğunu söyledi. Einstein mektupta “Tanrı kâinatı büyük bir akıl ve güzellik içinde yarattı” ifadesini kullanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X