19 yıl sonra siftah yapmaya gidiyoruz 

Erzurum’a en son 2000 yılında ayak basan Bursaspor, Doğu’da şimdiye kadar hiç kazanamadı.

19 yıl sonra siftah yapmaya gidiyoruz 

10 Eylül 2000 senesinde o zamanki adıyla Cemal Gürsel Stadı’na çıkan yeşil beyazlılar, sahadan 5-0’lık yenilgiyle ayrılmıştı. Bursaspor’un başında o dönem Alman teknik adam Jörg Berger vardı.

Spor Toto Süper Lig’de 31.haftanın sonucu en çok merakla beklenen karşılaşmalarından biri Erzurum’da oynanacak. Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Bursaspor karşılaşmasından çıkacak sonuç alt sıralarında bir anlamda kaderini belirleyecek. Evinde Akhisarspor karşısında aldığı golsüz beraberlikle sevenlerini üzen ve tehlike çemberinin tam içine giren Bursaspor, 29 puanda yer alan Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki rakibini yenerek camiaya umut vermek istiyor. 

KARŞILIK 6-0’LA OLDU

Bursaspor, tam 19 yıllık aranın ardından Erzurum’da boy gösterecek. En son 2000-2001 sezonunda o zamanki adıyla Cemal Gürsel Stadı’na çıkan yeşil beyazlılar, sahadan 5-0’lık yenilgiyle ayrılmıştı. Bursaspor’un başında o dönem Alman teknik adam Jörg Berger vardı. Ligin ikinci yarısında Bursa’da oynanan karşılaşmada ise yeşil beyazlılar 5-0’lık skora 6-0’la karşılık vermiş ve rakibini adeta sahadan silmişti. 

GALİBİYET YOK

1998-1999 sezonunda Erzurum’daki maçı bu kez 2-1’lik skorla kaybeden yeşil beyazlılar, 1999-2000 sezondaki mücadeleden ise 4-1’lik yenilgiyle ayrılmıştı.  Bursaspor, yarınki karşılaşmayı kazandığı takdirde Erzurum’dan ilk kez galibiyetle dönmüş olacak. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan karşılaşma ise yeşil beyazlıların 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Timsah’ın golleri Umut Meraş ve Latovlevici’den gelmiş, Erzurumspor’un tek sayısını ise Chedjou kendi kalesine atmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X