2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ne belediyeden kamulaştırma kararı

Bursa’da Mudanya Belediyesince, 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin üzerine inşa edilen alışveriş merkezine (AVM) yönelik “imar affı” başvurusuna karşılık, kamulaştırma kararı alındığı bildirildi.

2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ne belediyeden kamulaştırma kararı

Mudanya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti’nin üzerine AVM yapılmasına ilişkin dava süreci devam ederken, yer sahibi firmanın, söz konusu bölgeyi AVM olarak kullanmak için “imar affı”na başvurduğu belirtildi. 

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede toprağın altında yatan tarihsel zenginliğin, sermayenin ve bireylerin özel çıkarları doğrultusunda yok edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, alanın kamulaştırılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.  

myrleia-antik-kentinde-belediyeden-kamulastirma-karari_c0159c9.jpg

“Sonuna kadar Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanacağız.” ifadesini kullanan Türkyılmaz, Ömerbey Mahallesi’nde bulunan ve üzerine AVM inşaatı yapılan antik kentin, geleceğe özgün haliyle bırakılabilmesi için kamulaştırma kararı aldıklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X