2 sezondur ‘tık’ yok

2016-17 sezonunun transfer döneminde altyapıdan yetişen Serdar Aziz ve Mehmet Zeki Çelik’ten gelir elde eden Bursaspor’un, son 2 sezondur siftahı yok.

2 sezondur ‘tık’ yok

Özellikle altyapısıyla ün salan Bursaspor’un yetiştirdiği pek çok oyuncu profesyonel liglerde görev alıyor. Geçtiğimiz sezon milli takımlara da en fazla oyuncu gönderen ekip olan yeşil beyazlı kulüp, buna karşın son yıllarda altyapısından çıkardığı oyunculardan gelir elde etmekte zorlanıyor. Son olarak 2016-17 sezonunda Serdar Aziz ve Mehmet Zeki Çelik’ten gelir elde eden Bursaspor, son 2 sezonda ise altyapıdan para kazanamaz oldu. 

YENİDEN GÖZDE OLDULAR 

2017-18 sezonunda transferden kazanç sağlayamayan Timsah, geçtiğimiz sezon ise 8 milyon 230 bin Euro’luk transfer geliri elde etmesine karşın, bunların hiçbiri, altyapı oyuncularından gelmedi. Önümüzdeki sezon yoluna Spor Toto 1. Lig’de devam etmesi nedeniyle transferde yeşil beyazlı oyuncular gözde haline geldi. Altyapı oyuncuları Okan Kocuk, Muhammed Şengezer, Ertuğrul Ersoy ve Kubilay Kanatsızkuş gibi oyuncuların ismi birçok takımla anılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X