20 bin siber güvenlikçiye ihtiyaç var

(BUSİAD) bünyesinde oluşturulan Endüstri 4.0/Dijital Dönüşüm Platformu, Bursa’da bu konuda zihinsel alt yapı oluşturabilmek için planladığı etkinlikler dizisine, BUSİAD Evi’nde düzenlenen ‘Siber Güvenlik Paneli’ ile başladı.

20 bin siber güvenlikçiye ihtiyaç var

Panelin açılışında konuşan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay, konunun öneminin Türkiye’de yeterince kavranmadığını söyledi. Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  İbrahim Soğukpınar ise gelecekte, bilişim teknolojileri, ‘Endüstri 4.0’ ve dijital dönüşümle hedeflenenin, yaşlanan nüfusa çözüm, sanal dünya ile gerçek dünya bütünleşmesi, nesnelerin internetini toplum çıkarına kullanmak ve çevre kirliliğine çözüm olarak sıraladı.

Önümüzdeki süreçte hackerlarla baş edecek eğitimlerin verilmesi gerektiğini ifade eden Soğukpınar, ”Siber okur yazarlık, ara eleman ve profesyonel siber güvenlikçi yetiştirmeye önem vermeliyiz. Üniversitelerde lisans düzeyinde siber güvenlikle ilgili bölümler olmalı. Türkiye’nin en az 20 bin siber güvenlikçiye ihtiyacı var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X