2020 iyi bir yıl olacak

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 2020 yılının 2019 yılından çok daha iyi bir yıl olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

2020 iyi bir yıl olacak

Benli, sigorta sektörünün son 10 yılına bakıldığında ortalama yüzde 7,5 büyüdüğünü söyledi. Ekonomide yaşanan dengelenmenin etkilerinin yılın ikinci yarısından itibaren sigorta sektöründe görülmeye başlandığını ifade eden Benli, ‘’Sektörümüzde o kadar büyük bir potansiyel var ki her durumda büyümesini sürdürebiliyor. 2019 yılı ekim sonu itibarıyla toplam primde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24’lük bir artışla yaklaşık 54,5 milyar liralık bir üretime ulaştık. Hayat dışında üretim yaklaşık 46 milyar lira olurken, aynı dönemde hayat tarafındaki üretim ise 9 milyar liraya yaklaştı. Sektörümüz, reel olarak 10 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3’lük büyüme başarısı gösterdi” dedi. 

120 MİLYAR TL’LİK FON BİRİKTİ

Türkiye’de ekonomik dengelenmenin yanı sıra büyümenin başladığını dile getiren Benli, yabancı kaynakların da büyüme tahminlerini pozitif yönde revize ettiğini hatırlattı. Benli, ‘’Dolayısıyla 2020 yılının 2019 yılından çok daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) 120 milyar liralık fon biriktiğine işaret eden Benli, bu fon ne kadar çok büyürse finansal sistemin derinliğini artırmadaki katkının o derece yüksek olacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X