2023 hedeflerine yolculuk yeni dönemin ilk projesiyle başlıyor

Bursa 31 Mart yerel seçimlerinde iktidar partisinin kazandığı en büyük şehir oldu. Şimdi gözler Ankara’da. Önümüzdeki dönemde metro, otoyol ve hızlı tren gibi büyük projelerin ard arda tamamlanması bekleniyor.

2023 hedeflerine yolculuk yeni dönemin ilk projesiyle başlıyor

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde yeni dönemin ilk yatırımının, Şehir Hastanesi’ne raylı ulaşım olduğunu aktarıyor.

Yılmaz, hızlı tren, havaalanı ve otoyol ile ilgili son gelişmelere de yer verdiği bugünkü köşesinde; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’den edindiği bilgiler ışığında, Bursa’nın 2023’e ulaşım konusunda sorunu kalmamış bir kent olarak gireceğini belirtiyor.

Ulaşımda öncelik: Şehir Hastanesi metrosu için ihale hazırlığı başladı
 

Aslında… Planlama süreci Şehir Hastanesi projesiyle birlikte başladı. Hatta, hızlı tren için Bursaray hattının Emek’ten Balat’a uzatılacak bölümü Şehir Hastanesi için başlangıç noktası düşünüldü.

Ne var ki…

Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerlerken, hazırlıklarına Büyükşehir Belediyesi geçen döneminde başlanan Bursaray’ı uzatacak proje, başta finansman olmak üzere hesapta olmayan engellerle karşılaştı.

Gelinen noktada…

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in, son aşamaya gelen Şehir Hastanesi’nin yıl ortasında açılacağı açıklamasını duyurduk.

Ardından…
 

1.-yazi-icin-bursaray-emek-balat-sehir-hastanesi-hatti.jpg

Kentin sağlık yatırımları kapasitesini yükseltecek hastane kampusu özelliği taşıyan Şehir Hastanesi’ne ulaşımla ilgili gelişmenin bilgisini de AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin verdi.

Dedi ki:

“54 kilometrelik rayli sistem hattınının büyük bölümünü AK Parti’li belediye başkanları yaptı. Kestel’den başlayıp bir kolu Emek’e, diğer kolu Uludağ Üniversitesi’ne uzanan hattımız var.”

Gelişme şu:

“Emek’te biten Bursaray hattını hızlı trenle buluşturup Şehir Hastanesi’ne götürecek proje için Büyükşehir Belediyemiz ihale hazırlığı yapıyor.”

Projeye göre…

Yüzde 70’i yeraltından tünelle gidecek 4.2 kilometre uzunkuğundaki hattın öncelik nedenini şöyle açıkladı:

“Şehir Hastanesi devreye girdiğinde ulaşımını raylı sisteme entegre ederek çözmemiz gerekiyor. O neden Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş gündemin önce bu projeyi aldı. Yeni dönemin ilk projesi bu olacak.”

Şöyle devam etti:

Ulaşım yatırımlarındaki son gelişmelere ilişkin yazıların tamamı için tıklayın..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X