22 Mart Dünya Su Günü’nde Bursa’da basın açıklaması

Yaşamın temel kaynağı su. Dünyanın yüzde 80’i, bitkilerin yüzde 80-95’i ve vücudumuzun yüzde 66’sı sudan oluşuyor. Kısacası su hayat demek.

22 Mart Dünya Su Günü’nde Bursa’da basın açıklaması

Evet dünyanın yüzde 80’i su ama bu büyük miktarda suyun ne kadarı kullanılabilir durumda? Bir rakam vermek mümkün değil ancak uzmanlar kullanılabilir suyun giderek azaldığına dikkat çekiyor. Ve kullanılabilir suyun önemi her geçen yıl daha da artıyor.

Dünyada suyun giderek artan öneminden ötürü her yılın 22 Mart günü “Dünya Su Günü” olarak kutlanıyor. 1993 yılından bu yana her yıl farklı temalarla kutlanmakta olan Dünya Su Günü, 2018 yılında da herkesin yaşamını sürdürebilmesi için sağlıklı, temiz, sıhhi şartlara ulaşması mesajıyla kutlanıyor.

“Yeşil Sol Parti’den basın açıklaması”

su-basin-aciklamasi.jpg

Dünya Su Günü nedeniyle Türkiye’de pek çok etkinlik düzenlendi. Bursa’da da Yeşil Sol Parti tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Bursa’nın tarihte bir su şehri olduğuna dikkat çekilen ve Evliya Çelebi’nin “velhasıl Bursa sudan ibarettir” sözünün anımsatıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“22 Mart tarihi, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanıyor. Su, gezegenimizdeki yaşamın temel varlıklarından biridir ve tüm canlılara aittir. Temiz ve sağlıklı suya erişim tüm canlılar için bir haktır ve bu suyu sağlamak kamunun görevidir.

Yeşil Sol Parti olarak tüm canlılar için su hakkının tanınmasını ve anayasal güvenceye kavuşturulmasını, suyla ilgili kararların toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile, doğanın ve gelecek kuşakların haklarını gözeterek alınmasını talep ediyoruz. Suyun ticarileştirilmesi değil, halkın serbestçe erişimine açılması en temel haklarımız arasındadır. Suyumuzun, geleceğimizin satılmasına hayır diyoruz!

Bursa Büyükşehir Belediyesini, yıllar önce verdiği “Bursa’da su çeşmeden içilir” sözünün arkasında durmaya, çeşme suyunun kalitesini düzelterek, 1. kademe su fiyatını konutlar için sıfırlamaya, ya da en azından sembolik bir düzeye çekmeye çağırıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “DOSAB Termik Santralı” konusundaki halktan ve yaşamdan yana tutumunun, halkın en temel haklarından biri olan su konusunda da sürmesini bekliyoruz!”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X