270 turizm yatırımına 5 milyar liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, geçen yıl sabit yatırım tutarı toplam 5 milyar lirayı bulan 270 turizm yatırımı için teşvik belgesi verildi. 

270 turizm yatırımına 5 milyar liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünce 5 bin 914 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlendi. Bu belgeler kapsamında 157 milyar 296 milyon lira tutarında sabit yatırım yapılması ve 255 bin 7 kişiye istihdam sağlanması öngörüldü. 

Aynı dönemde hizmet sektöründe sabit yatırım tutarı 64 milyar 865 milyon lira olan bin 598 projeye teşvik belgesi verilirken, turizm bu alanda öne çıkan alt sektörlerden biri oldu. Bakanlık tarafından geçen yıl, cari açığın sürdürülebilir seviyeye indirilmesinde önemli rol oynayan sektöre yönelik sabit yatırım tutarı toplam 5 milyar lira olan 270 turizm yatırımı için teşvik belgesi düzenlendi.

Söz konusu projeler tamamlandığında 11 bin 177 kişilik istihdam planlandı. Turizm sektöründe bu dönemde teşvik belgesi düzenlenen yatırımların 259’u yerli, 11’i yabancı sermayeli projelerden oluştu. Söz konusu sektörde 209 yeni yatırım için teşvik belgesi verilirken, bu projelerin yatırım tutarı 4 milyar 244 milyon lira olarak hesaplandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X