28 milyar Euroluk hata

Almanya’nın önemli bankalarından Deutsche Bank’ın, bir borsadaki hesabına yanlışlıkla 28 milyar Euro’luk bir transfer işlemi gerçekleştirdiği öne sürüldü.

28 milyar Euroluk hata

Alman Haber Ajansının (DPA) ismini açıklamadığı bir banka sözcüsüne dayandırdığı haberine göre, Deutsche Bank geçen ay günlük türev işlemlerinin bir parçası olarak Eurex borsasındaki hesabına tek bir işlemle yanlışlıkla 28 milyar Euro gönderdi.

Banka hisselerinin yaklaşık 24 milyar Euro’luk piyasa değerinden daha yüksek olan miktar, rutin olarak planlanan işlem değerinin de çok üzerinde gerçekleşti.

Habere göre, söz konusu hata hızla fark edildi ve herhangi bir mali zarar oluşmadı. Medyada yer alan diğer haberlerde yaşanan bu olayın, bankanın risk ve kontrol süreçleriyle ilgili yeni sorunlarını gündeme getirdiği belirtildi. Öte yandan, konuyla ilgili bankanın resmi sitesinde bir açıklama yayımlanmadı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X