29 şehirden 800 kişi Bursa’daki sergiye gelecek

Uludağ Üniversitesi (UÜ), 4 Mayıs’ta ‘Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknoloji Proje Sergisi’ne ev sahipliği yapacak.

29 şehirden 800 kişi Bursa’daki sergiye gelecek

UÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından, 29 şehirden 39 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknoloki Proje Sergisi’ 4 Mayıs’ta Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Daha önce 2 yıl boyunca Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde (THKU) hayata geçirilen etkinlik, ilk defa bu yıl Ankara dışında yapılacak.

Proje kapsamında, eğitim verilen lise öğrencileri hazırladıkları projeleri söz konusu etkinlikte görücüye çıkaracak. Organizasyona şehir dışından 800 kişinin gelmesi bekleniyor.

Topluluktan yapılan açıklamada, ‘’Elif Gizem Akkaya Projesi’nin amacı lise çağındaki bireylere mühendisliği tanıtmak ve projenin işleyiş süreci sayesinde onları mühendisliğe teşvik etmektir.

Mentor-mentee ilişkisi de sağlanan bu projede aynı zamanda öğrencilerin doğru alanlara yönelmeleri için de çaba gösterilmektedir” denildi. 

ELİF GİZEM AKKAYA KİMDİR?

Akkaya, 23 Mart 1996’da Ankara’da doğdu. THKU Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiydi. THKU IEEE’de 2 yıldır aktif olarak görev alıyordu. 13 Mart 2016’da Ankara Kızılay’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X