‘3 Hastane neden taşınıyor?’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa’nın kişi başına düşen doktor sayısı, yatak sayısı gibi sağlık hizmetlerinde Türkiye ortalamasının altında olduğunu ve hastanelerin yetersiz kaldığına dikkat çekti.

‘3 Hastane neden taşınıyor?’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa’nın kişi başına düşen doktor sayısı, yatak sayısı gibi sağlık hizmetlerinde Türkiye ortalamasının altında olduğunu ve hastanelerin yetersiz kaldığına dikkat çekerek, konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. 

“GEREKÇESİ NASIL AÇIKLANABİLİR?”…

Bursa’da mevcut hastanelerin yetersiz kaldığı, hasta yatak sayısının ihtiyaçları karşılamadığı halde üç hastanenin Şehir Hastanesi’ne taşınma gerekçesini anlayamadıklarını vurgulayan Aydın, verdiği önergede şu soruları yöneltti: “Türkiye genelinde şehir hastanelerinin yapım ve işletmelerini üstlenen firmalara doluluk sözü verildiği için mi Bursa’daki üç hastane için taşınma hazırlığı yapılmaktadır? Üç hastanenin kapatılmasıyla Bursa’da bin 400’e yakın hasta yatak sayısının azaltılmasının gerekçesi nasıl açıklanabilir? Kent merkezinde hizmet veren Muradiye Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi, sağlık hizmetlerinin ağırlıklı yükünü çekmektedir.

Ambulansla taşınan hastalar yoğun trafik nedeniyle bu hastanelere zorlukla yetiştirilirken; kente uzak kurulan Şehir Hastanesi’ne nasıl yetiştirilecektir? Her üç hastane de alt ve orta sınıf için bir can damarıdır. Alt ve orta sınıflar artık bir özel hastane sayılan Şehir Hastanesi’ndeki hizmet bedellerini nasıl ödeyecektir?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X