3. yerleştirme sonuçları açıklandı

MEB, TEOG uygulaması kapsamında lise nakillerinde 3. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı.

3. yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) kapsamında lise nakillerinde 3. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8’nci sınıfların 31 Ağustos-4 Eylül 2015’de gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının açıklandığı ve yerleştirmeye esas nakil sürecinin sona erdiği anımsatıldı.

Açıklamaya göre, sonuçlar, www.meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Bu kapsamda, son nakil sürecine 283 bin 795 öğrenci müracaatta bulundu ve bu öğrencilerden 64 bin 784’ü tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakil oldu. Bu süreç sonunda, halen örgün ortaöğretim kurumlarında 227 bin 769 kontenjan bulunuyor. 

Tercih yaptığı halde tercihleri doğrultusunda herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemediği için açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenci sayısı 11 bin 822, bu öğrencilerin YEP ortalaması ise 216,86 puan oldu. 

Açık öğretime yerleşenler komisyonlara müracaat edecek

Açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde bugünden itibaren 10 Eylül 2015’e kadar il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına müracaat ederek, bugün oluşan boş kontenjanlar için üç tercih yaparak nakil talebinde bulunabilecekler.

2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri 11 Eylül 2015’de tamamlanmış olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X