35 bin Suriyeli bayramlaşmaya gitti

Kurban Bayramı’nı ülkelerindeki akrabaları ile geçirmek ve hasret gidermek için Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gidenlerin sayısı 35 bini aştı. Çıkışlar bugün mesai bitimine kadar devam edecek.

35 bin Suriyeli bayramlaşmaya gitti

5 Eylül günü başlayan ve 11 Eylül Pazar günü mesai saati bitimine kadar devam edecek olan çıkışlarda, Suriyeliler aileleri ile kendi ülkelerine giderken yanlarında çeşitli hediyelerde götürdü. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden gelenler, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yabancı tanıtım belgeleri ve pasaportlarının kontrolünden sonra polis tarafından sorgulamaları yapılarak çıkışlarına izin verildi. Bayramlaşmaya ülkesine gitmek için Cilvegözü’ne gelen Meyyede Hüseyin Bursa’dan geldiğini İdlib’te bulunan çocuklarını ve yakınlarıyla hasret giderdikten sonra tekrar Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Suriyeli Zehra Alahmad ise “İskenderun’da oturuyorum. Geçen bayramda gitmemiştim. Kurban Bayramı’nda Halep’e giderek yakınlarımla bayramlaşacağım. Çok mutluyum. Çünkü uzun zamandır göremiyordum. Bayram ziyareti için izin veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi. Çıkışlar bugün mesai saati bitiminde sona erecek. Bayramın ilk üç günü çıkış işlemi yapılmayacak, dönüşler ise 45 gün içerisinde tamamlanacak. Bu arada izdiham olmaması için de İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede güvenlik önlemi devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X