3,5 yaşındaki Öykü için seferberlik

İlik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü için 300 bin kişi bağışçı oldu. Ancak şu ana uygun dönor bulunamadı. Öykü’nün  Bursa’da yaşayan dedesi Ekrem Şen, vatandaşlara çağrıda bulundu: Az zamanımız var. Bağışçı olun.

3,5 yaşındaki Öykü için seferberlik

DERYA DEMİR

İzmir’de ilik nakli olmak için bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin için umutlu arayış sürüyor. Yaklaşık bir ay önce  Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulan Öykü Arin’i hayata bağlamak için Bursa’da da yoğun bir kampanya başlatıldı. Öykü Arin’in Bursa’da yaşayan dedesi Ekrem Şen, anneannesi Fatma Şen ve teyzesi İlknur Şen, dört bir koldan hem Öykü,  hem de diğer lösemi hastası çocuklar için kök hücre bağışçısı arıyor.

HASTALIK NASIL BAŞLADI

Yaklaşık 6 ay önce başlayan döküntüler ile doktora götürülen Öykü Arin’e önce  zatürre ve bronşit teşhisi konuldu. Ancak durumun peşini bırakmayan anne Eylem Şen Yazıcı yaptırdığı birçok tetkik sonunda  acı gerçekle yüzleşti.
Öykü Arin’in ağır bir hastalık geçirdiğini öğrenen aile, ulusal ve uluslararası alanda bir kampaya başlatarak uygun dönor arayışına geçti. İzmir’de annesi Eylem Şen Yazıcı kampanyayı yürütürken, Bursa’da ise dedesi Ekrem Şen, anneannesi Fatma Şen ve teyzesi İlknur Şen seslerini duyurmak için harekete geçti. 

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Şen ailesi Öykü  ve aynı hastalığın pençesindeki diğer kişiler hayatta kalabilsin diye bastırdıkları broşürleri dağıtarak kök hücre yardımı için çağrıda bulunuyor. 

Dede Ekrem Şen, Türkiye genelinde şu ana kadar yaklaşık 300 bin kişinin kök hücre bağışında bulunduğunu ifade ederek, “Dünya çapında devam eden bu kampanyada şu ana kadar ne yazık ki torunum için uygun bir dönor çıkmadı. Ancak bu kampanya ile Öykü gibi uygun ilik bekleyen çocuklara da umut olacağız” dedi.

Öykü  için vaktin her geçen gün daraldığınıda vurgulayan dede Şen, “Torunumun trombositi düşmeye başladı. Zamanla yarışıyoruz. İlik ne kadar kısa sürede bulunursa o kadar iyi olacak. Tıbbi olarak bir bilgim yok ancak 2-3 ay içerisinde uygun iliği bulmamız gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlardan ricamız her nerede Kızılay aracı görürlerse kök hücre bağışında bulunsunlar” şeklinde konuştu.

Anneanne Fatma Şen de, “İnsanların biraz daha duyarlı olup yardımcı olmasını bekliyoruz. Bu herkesin başına gelebilir. İki tüp kan ile birilerinin hayatını kurtarabilrler” dedi. 

İKİ TÜP KANIN ÖNEMİ

Kampanyanın öncüsü olan Öykü’nün öğretmen teyzesi Elçin Şen de şunları söyledi:

‘Arkadaşlarımın da yardımıyla Kızılay ile anlaşarak okulumuzda bir kampanya başlattık. Kampanya süreci biraz zorlu oldu. İnsanları inandırmak için yoğun çaba sarf ettik. Bu noktada Kızılay aracı ilk olarak okulumuza geldi. Burada yoğun bir katılım gerçekleşti. Ardından kampanya tüm ülkeye yayıldı. Çok şey istemiyoruz, sadece iki tüp kan. İnsanlardan bu iki tüp kanla hiçbir şey eksilmeyecek. Şimdi daha umutluyuz. İnsanların yoğun ilgisini gördükçe diyoruz ki, Öykü Aiçin bir umut var. Öykü için olmasa bile başka çocuklar için bu kampanya umut olacak.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X