36 günlük ‘Bebek Acun’ bakımsızlıktan ölmüş

Konya`da evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen 36 günlük adı konmamış ve hastane kayıtlarına `Bebek Acun` olarak geçen kız bebeğin, yapılan otopsi sonucunda sağlıksız koşullarda bakılması ve yetersiz beslenmesi nedeniyle öldüğü belirlendi.

36 günlük ‘Bebek Acun’ bakımsızlıktan ölmüş
Olay geçen cumartesi günü akşam saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Konya’nın Akşehir İlçesi’nde annesi ile oturan Ayşe Nur Acun, Derviş adındaki erkek arkadaşından 36 gün önce bir kız bebek dünyaya getirdi. Ayşe Nur Acun, geçen hafta annesi ile birlikte Karatay İlçesi Araplar Caddesi’ndeki akrabalarının yanına geldi. Ancak akrabaları, bir haftadır yanlarında kalan Ayşe Nur Acun’dan evden gitmesini istedi. İddiaya göre valizini hazırlayan genç anne, bu sırada bebeğinin hareketsiz olduğunu gördü. Annesi Nezaket Acun’la birlikte bebeği alarak dışarı çıkan Acun, bir taksiyle bebeğini Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Hastaneye getirildiğinde hayati fonksiyonlarının çalışmadığı belirlenen minik bebek yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi.
 
KAYITLARA ‘BEBEK ACUN’ OLARAK GEÇTİ
 
Bebeğin, Derviş isimli erkek arkadaşından olduğunu belirten anne, çocuğuna isim koymadığını ve nüfus cüzdanının olmadığını söyledi. Bunun üzerine hastane kaayıtlarına ‘Bebek Acun’ olarak geçirilen minik bebek, hastane personelinin kucağında otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.
 
BAKIMSIZLIKTAN ÖLMÜŞ
 
Yapılan otopsi sonrası Bebek Acun’un vücudunda herhangi bir yara ve darp izine rastlanmazken, sağlıksız koşullarda bakılması ve yetersiz beslenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Bebeğinin herhangi bir sağlık sorununun olmadığını ileri süren anne Ayşe Nur Acun ise polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X