36 milyar dolarlık potansiyel

Katar Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) Başkan Yardımcısı Yousef Al-Emadi, Katar’da 2020-2024 dönemi için toplam 36 milyar dolarlık proje gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

36 milyar dolarlık potansiyel

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yeni iş birliği imkanlarını ele almak üzere sektörün Körfez Bölgesi’ndeki en önemli pazarı olan Katar’dan üst düzey bir heyeti ağırladı. ASHGHAL Başkan Yardımcısı Yousef Al-Emadi, toplantıdaki konuşmasında Katar’da Şubat 2018’den bu yana Türk inşaat malzemesi üreticilerinin ürünlerinin tercih edildiğine işaret ederek, ‘’Biz ASHGHAL projelerinde buna önem veriyoruz. Katar’a mal satabilmek için 3 haftalık kayıt ve onay süreci gerekiyor. Türk şirketlerinin daha hızlı kayıt olabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Katar’da 2020-2024 dönemi için toplam 36 milyar dolarlık proje gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü dile getiren Al-Emadi, Türk müteahhitlik, müşavirlik ve inşaat malzemesi üreticilerini Katar’a davet etti. TMB Başkanı Mithat Yenigün ise, bugüne kadar Katar’da 18,3 milyar dolar tutarında 148 proje üstlenildiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X