3T modeli bu ilçeyi uçuracak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, seçimlerden önce programladıkları tarım, turizm ve teknolojiye yönelik yatırımların yer aldığı 3T modeli ile Karacabey’de işsizliğin son bularak ekonominin kalkınacağını söyledi.

3T modeli bu ilçeyi uçuracak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, seçimlerden önce Karacabey’in kalkınması için 3T vizyonu şeklinde bir program ortaya koyduklarını belirterek, Karacabey’e yapılacak yatırımları tarım, turizm ve teknoloji yatırımları olarak şekillendirdiklerini ifade etti.

Karacabey’in tarım ve hayvancılıkta ön plana çıkan bir ilçe olduğuna işaret eden Özkan, “Tarım ve hayvancılık Karacabey’in vazgeçilmezidir. Ancak biz Karacabey’in sadece tarım ve hayvancılık ile sınırlandırılmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada belediye azami olarak neler yapabilecekse biz onları yapalım. Bu sektörlerde faaliyet gösteren çiftçilerimizi artıralım. Kamyon garajımız ve soğan halimiz ile birlikte trafik yoğunluğu da var. Bölgeye yeni hastane yapılmasından dolayı bu trafik yoğunluğunun artacağını düşünerek şehirleşme açısından bunu uygun görmedik. Karacabey’e yakın, ancak şehir dışında, Bakırköy girişinde 43 bin 800 dönüm alana modern bir hal kompleksi yapmayı düşünüyoruz. Bu da bizim tarıma bakış açımızın somut bir göstergesidir” dedi.

“Karacabey’de Türkiye’nin salçalık domates ihtiyacının yarısı karşılanmaktadır” diyen Özkan, sektörde faaliyet gösteren çiftçilerin ürünlerini ve hammaddelerini alarak salça haline getiren sanayicilerin meselelerinin tartışıldığı çalıştayın gerek çiftçi, gerekse sanayici açısından çok verimli geçtiğini ifade etti.

Karacabey’e yapılacak diğer 3T vizyonu yatırımlarından birinin turizm, diğerinin ise sanayi olduğuna işaret eden Özkan, “Tarıma ve çevreye zarar vermeyen sanayi kuruluşlarının Karacabey’e kazandırılarak bölgemizde işsizliğin son bulması, ekonomisinin güçlenmesi hedeflenmektedir. 3T vizyonun diğer ayağında ise turizm yatırımlarını düşündük. Boğaz, Bayramdere, Malkara ve Kurşunlu hattına doğa, av ve ekolojik turizme elverişli denizimiz, ormanımız ve su basar ormanı olarak tabir edilen longoz ormanları bulunuyor. Turizme yönelik yapılacak yatırımlarla da ilçemiz turizm alanında kalkındırılacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X