‘3’üncü Dünya Savaşı’na onlar mı neden olacak?..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapay zeka alanında liderliği ele geçirecek ülkenin dünyanın hakimi olacağı yönündeki sözlerini değerlendiren SpaceX ve elektrikli otomobil üretici Tesla’nın kurucu CEO’su Elon Musk, “İşte başlıyor” dedi.

‘3’üncü Dünya Savaşı’na onlar mı neden olacak?..

SpaceX ve Tesla gibi dev teknoloji şirketlerinin sahibi işadamı Elon Musk yapay Zekânın Kuzey Kore’den çok daha büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Yapay zekâ konusundaki uluslararası yarışa dikkat çeken Musk bunun Üçüncü dünya savaşının en muhtemel tetikleyicisi olabileceğini yazdı. Musk, paylaştığı tweette, “Çin, Rusya, bilgisayar biliminde gelişmiş tüm ülkeler. Yapay Zekâ alanındaki üstünlük yarışı bence üçüncü dünya savaşına yol açacak” dedi.

Elon Musk bu mesajı, Twitter’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamalarıyla ilgili bir haberi paylaşarak yazdı. Haberde Putin’in “Yapay zekâ sadece Rusya değil bütün insanlığın geleceği… Dev imkânlar getirdiği gibi öngörmesi zor tehditler de yaratıyor. Bu alanda liderliği alan, dünyayı da yönetecektir” açıklamalarına yer veriliyordu. Musk, Kuzey Kore’nin nükleer füze atmasının ‘intihar’ olacağını ancak yapay zekâ konusundaki yarışın kendisini Kuzey Kore’den daha fazla endişelendirdiğini ifade etti. Milyarder işadamı uzun zamandır yapay zekâ teknolojisinin silahlarda kullanılmasına karşı çıkıyor ve geçen ay Birleşmiş Milletler’e bu tür silahlara uluslararası yasak konması talebiyle yazılan açık mektubu imzalayan 116 kişiden biri.

Bu açık mektupta “insandan bağımsız olarak devreye giren ölümcül silahlar bir kez geliştirildiğinde, savaşları çok daha büyük bir ölçeğe eriştirecek” deniliyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X