41. ABD Başkanı ‘Baba Bush’ hayatını kaybetti

Eski ABD Başkanı George Herbert Walker Bush, 94 yaşında Teksas’ta hayatını kaybetti. 

41. ABD Başkanı ‘Baba Bush’ hayatını kaybetti

ABD’nin 43. başkanı George W. Bush tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Baba Bush’ olarak bilinen 41. ABD Başkanı Bush’un hayatını kaybettiği ifade edildi. Bir süredir tedavi gören Bush’un, Teksas eyaletinin Houston kentinde öldüğü kaydedildi. Açıklamada, ‘Jeb, Neil, Marvin, Daro ve ben kayda değer 94 yıllık yaşamının ardından babamız Bush’un öldüğünü açıklamaktan dolayı üzgünüz. George H.W. Bush, yüksek bir karaktere sahipti ve bir evladın isteyebileceği en iyi babaydı’ sözlerine yer verildi.

1989-1993 yılları arasında Beyaz Saray’da bulunan Bush, özellikle Sovyetler Birliği döneminin sonunda görev yapan ABD Başkanı olarak tarihteki yerini almıştı. George H. W. Bush, Mayıs ayında düşük tansiyon nedeniyle ABD’nin Main eyaletindeki bir hastaneye kaldırılmıştı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan aile sözcüsü Jim McGrath da, cenaze töreni hakkındaki bilgilerin en kısa zamanda paylaşacağını bildirdi. H.W. Bush’un, eşi Barbara Bush da 8 ay önce hayatını kaybetmişti.

ESKİ BAŞKANLARDAN TAZİYE MESAJI…

ABD Başkanı Donald Trump ve eski başkanlar, hayatını kaybeden George H.W. Bush için taziye mesajı yayımladı. ABD Başkanı Donald J. Trump ve eşi First Lady Melania Trump, George H.W. Bush’un ölümüyle ilgili yayımladığı mesajda, ‘Milletin kederine, eski başkan George H.W. Bush’un kaybının acısına katılıyorum” dedi.

Trump, ‘Başkan Bush özgün kişiliği, muhteşem zekası ve ailesi, ülkesi ve inancına olan sarsılmaz bağlılığı ile Amerikalı nesillere ilham kaynağı olmuştur’ ifadesini kullandı. Başkan Obama ise ‘Amerika bir vatanseverini ve mütevazi hizmetçisi George Herbert Walker Bush’u kaybetti” derken, Başkan Clinton da ‘Hillary ve ben Başkan George H.W. Bush’ün ölümünden üzüntü duyuyoruz ve onun uzun ömründe verdiği hizmet, sevgi ve dostluğu için şükranlarımızı sunuyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X