‘44 milyon liralık tasarruf sağladık’

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, göreve başladığından bu yana yapılan hizmet ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Işık, göreve geldiklerinden bugüne kadar 44 milyon liraya yakın bir tasarruf sağladıklarını kaydetti.

‘44 milyon liralık tasarruf sağladık’

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, spor yatırımlarıyla suç ve uyuşturucuyu da azalltıklarını söyledi. Gürsu Ericek Adrenalin Park’ta düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla buluşan Işık, göreve geldiklerinde bu yana yapılan hizmet ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Işık, “44 milyona yakın bir tasarruf sağladık. 2016 yılının bütçesi 44 milyondu. Yani 1 yıllık bütçeyi tasarruf ettik. Özellikle personel sayısında yaptığımız tasarrufla 4 yılda 16 milyon tasarruf sağladık. Türkiye’de 5 tane olan sporcu fabrikalarından bir tanesini Gürsu’ya kazandırdık.

Gençler bizim geleceğimiz. Burası açılalı bir yıla yıkın bir zaman oldu. Emniyetten aldığımız raporlara göre, uyuşturucu ve suça karışma oranı yüzde 74 oranında düşmüş. İnşallah biraz daha destekle bu oranı daha da yukarılara çekeceğiz” dedi. 

Belediyenin açtığı kurslardan 21 bin mezun verdiklerini belirten Mustafa Işık, “345 derslik alanını Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e kazandırdık. Meslek edindirme kurslarımız ve halk eğitim çalışmalarımızla 21 bin mezun verdik. 1 Devlet  Hastanesi ve 1 Sağlıklı Yaşam Merkezi ile ilçemizin önümüzdeki 30 yıllık sağlık sorununu çözdük.  Altyapısı %93 oranında tamamlanan ilçemizde, asfaltsız sokağımız kalmadı.

Her mahallemize spor tesisi, park ya da semt sahası kazandırdık. İlçemize 16 yeni park kazandırdık. Gürsu’da ana arterler başta olmak üzere100 noktada Yeraltı Çöp Konteyner Sistemi oluşturduk. Adrenalin Parkımızla hem ilçemizin turizmini geliştirmiş hem de adrenalin ve doğaseverler için güzel bir tesisi hizmete açmış olduk.

Adrenalin Parkımız, 2 yılda 104 bin misafir ağırladı. Gürsumuz’un önemli ihtiyaçlarından olan Kent Meydanı Projemizi de tüm sorunları çözerek proje aşamasına getirdik” diye konuştu.

18 PROJE HAYATA GEÇTİ…

Gürsu için önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Işık, hedeflenen 20 projenin 18’ini hayata geçirildiğini ve ilçeyi 120 milyon TL’ye yakın yatırımla buluşturduklarını kaydetti.  Yeni dönemde göreve hazır olduğu mesajını veren Işık, ‘Hayalimizde olmayan bir görevi üstlendik. 4 yıldır burada hizmet veriyoruz. AK Parti’nin 2014 seçim beyannamesinde verdiği sözleri tek tek yerine getirdik.

Bundan daha mutluluk verici bir şey olmaz” dedi. Işık, “Bizim için önemli olan vatandaşın gönlüne girmektir. Bizim belediye başkanı olmak gibi bir gayemiz yoktu. Bu seçimlerde aday gösterilmesek de üzülmeyiz. Bize verilen görevi yerine getiririz. Hizmet ve gönül insanıyız” değerlendirmesinde bulundu. Işık, “Hemşehrilerimizin gönlüne girebilmiş olduğumu hissetmek benim için en büyük kazanç” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X