5 milyon hayvan Kurban Bayramı için hazır

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde kurban olarak kesilebilecek toplam 1,2 milyon büyükbaş ve 3,8 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu belirtti.

5 milyon hayvan Kurban Bayramı için hazır

Pakdemirli, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yürüttükleri hazırlıkları anlattı. Kurbanlık hayvanların hayvan pazarı, canlı hayvan borsası, hayvan parkı ve panayırlarının yanı sıra kurban hizmetleri komisyonlarınca alınan kararlar doğrultusunda belirlenen geçici kurbanlık hayvan satış yerlerinde alınıp satılabildiğine işaret eden Pakdemirli, hafta başı itibarıyla komisyonlarca belirlenen yerlerde satışların başlayacağını kaydetti.

Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hareketlerinde önemli bir artış yaşandığını ifade eden Pakdemirli, ‘’Bu süreçte bakanlığımızca hem hayvan sevk ve nakillerinde hem de kurban satış ve kesim yerlerinde her tür tedbiri almış bulunmaktayız” dedi.

Pakdemirli, veteriner hekimler aracılığıyla illerdeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde bu çalışmaları yürüttüklerinin altını çizdi.

Sürdürülebilir bir hayvancılık için damızlık dişi hayvan varlığının artırılmasının büyük önem arz ettiğini dile getiren Pakdemirli, ‘’Bu amaçla gebe veya damızlık değeri olan dişi hayvanların kurban satış yerlerine girişlerine ve kurbanlık olarak kesilmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

İHTİYACI KARŞILAYACAK SEVİYEDE

Türkiye’de halen 16 milyon 105 bin büyükbaş ve 44 milyon 329 bin küçükbaş bulunduğun vurgulayan Bakan Pakdemirli, geçen yılki Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde toplam 817 bin 805 büyükbaş ve 2 milyon 720 bin 271 küçükbaş hayvanın kesildiğini söyledi.

Bu yıl ise ülke genelinde kurban olarak kesilebilecek toplam 1,2 milyon büyükbaş ve 3,8 milyon küçükbaş hayvan bulunduğuna dikkati çeken Pakdemirli, ‘’Dolayısıyla mevcut hayvan varlığımız, ülkemizin 2018 yılı kurban ihtiyacını karşılayacak seviyededir.

Et ve Süt Kurumu (ESK) ayrıca kurban dönemi için tedbiren bu yıl da vakıf ve dernek gibi sivil toplum kuruluşlarının kurbanlık ihtiyacını karşılamak amacıyla hayvan tedariki çalışmalarını yürütmektedir” dedi.

Bekir Pakdemirli, kurbanlık bilgilerine ‘https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr’ adresinden ve ‘HaySag’ mobil uygulamasından ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X