500 sığınmacı TEM otobanında bekliyor

Edirne’de Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkisine gitmeyi kabul eden sığınmacı gruba katılmayan ve 4 gündür otogarda bekleyen yaklaşık 500 sığınmacı, TEM otobanına yürüdü.

500 sığınmacı TEM otobanında bekliyor

Edirne’de bir grup sığınmacının TEM otobanındaki bekleyişleri devam ediyor.

Dün yürüyüşe geçmelerinin ardından Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de yapıldığı Sarayiçi mevkisine gitmeyi kabul eden sığınmacı gruba katılmayan ve 4 gündür otogarda bekleyen yaklaşık 500 sığınmacı, TEM otobanına yürüdü.

 Burada bir süre bekleyen grup, “Yunanistan’ın kapılarını açtığını, Avrupa’ya geçmek istediklerini” belirterek, yürümelerine izin vermeyen güvenlik güçlerinin önünde “Sahilde ölmek 1300 dolar” şeklinde pankart açıp, sloganlarla protestoda bulundu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bölgeye gelerek sığınmacıları Sarayiçi’nde bulunan grubun yanına geçmeleri için ikna etmeye çalıştı.

Vali Şahin, sığınmacı temsilcilerine, uluslararası yolu kapattıklarını hatırlatarak, “Yunanistan talep etmedikçe sizi göndermemiz mümkün değil. Sizinle pazarlık için buraya gelmedik. Diğer arkadaşlarınızın yanına geçin. Biz kaç gündür sizi dinliyoruz, siz zorluk çıkartıyorsunuz. Diğer arkadaşlarınızın yanına geçerek oradaki sosyal imkanlardan yararlanın” diye seslendi.

Belediye Başkanı Gürkan da sığınmacı temsilcilerine, “Bu uluslararası yolu kapatmaya hakkınız yok. Çoluk çocuk perişan, hem asfaltın hem de havanın sıcaklığı yüksek, kendinizi düşünmüyorsunuz, bebekleri, çocukları düşünün” uyarısında bulundu. 

Sığınmacılar, sınıra gitmek istediklerini yineleyerek, Sarayiçi mevkisindeki diğer gruba katılmak istemediklerini belirttiler.

Vali Şahin ile Belediye Başkanı Gürkan, sığınmacıların ikna olmamaları üzerine bölgeden ayrıldı. Grubun bekleyişi sürüyor.

TEM otobanı Edirne’ye geliş yönü, batı kavşağına yakın noktada sığınmacıların bulunması nedeniyle trafiğe kapatılırken, geçişler İstanbul’a gidiş istikametinden çift yönlü sağlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X