6 bin uçuş iptal

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen kar fırtınası yüzünden 6 bin 100 uçak seferi iptal oldu. Türk Hava Yolları’nın bugün gerçekleştirilecek İstanbul-New York seferinin karşılıklı olarak iptal edildiği açıklandı.

6 bin uçuş iptal

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini etkilemesi beklenen kar fırtınası sebebiyle New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde acil durum ilan edildi. Belli saatlerin dışında trafiğe çıkanlara ceza kesilecek. 

Başta Massachusetts, New York ve  Connecticut eyaletlerinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi bulabileceği belirtildi. Boston kentindeki Logan Havalimanı’nın, yerel saatle 19:30’dan itibaren gelen ve giden uçak seferine kapatılacağı duyuruldu.

Bölgede yaşayanlar Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkili olması beklenen kar fırtınasının tipiye dönüşmesi, yolların kısa sürede kapanmasına neden olabileceği konusunda uyarıldı. Fırtınanın, kara ve havayolu ulaşımını olumsuz etkileyeceği, elektrik kesintilerine yol açabileceği belirtilerek vatandaşların hazırlıklı olması istendi.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletinde, Pazartesi akşamı 23:00’dan sonra, görevli ilk yardım araçları dışındaki araçların ana otoyollara çıkmasının yasaklanmasının planlandığını, bazı tren hatlarının da kapatılabileceğini belirtti.

 

THY’NİN NEW YORK SEFERİ İPTAL EDİLDİ

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen kar fırtınası nedeniyle, Türk Hava Yolları’nın bugün gerçekleştirilecek İstanbul-New York seferinin karşılıklı olarak iptal edildiği açıklandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Fırtınanın etkili olacağı New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde okulların bugün tatil olduğu bildirildi. Bazı eyaletler, okulların çarşamba günü de tatil edilebileceğini açıkladı.

Ulusal Hava Dairesi verilerine göre yer yer saatte 100 km hıza ulaşacak fırtına da 40 milyon insanı etkileyecek. Fırtına nedeniyle şu ana kadar toplam 6 bin 900 uçuş iptal edildi.

AMERİKALILAR ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE AKIN ETTİ 

Son yılların en büyük kar fırtınasını bekleyen Amerikalılar hazırlıklarına devam ediyor. İnsanlar en az birkaç günlük yemek ihtiyacını karşılamak için alışveriş merkezlerine akın etti. Meteoroloji uzmanları kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olacak fırtınanın elektrik kesintilerine neden olabileceğini, ona göre önlem alınması gerektiğini ifade etti. Wal-mart gibi büyük alışveriş merkezlerinde satılacak suyun kalmaması dikkat çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X