60 ton patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 60 ton patlayıcı bulundu.

60 ton patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, son dönemlerde terör örgütü PKK/KCK ve uzantılarının gerçekleştirdiği silahlı, bombalı ve benzeri saldırılar göz önünde bulundurularak, il sınırlarında gerçekleştirilmesi olası eylemlerin önlenebilmesi amacıyla çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Terörle mücadele konusunda operasyonların İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerince ortaklaşa yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Çalışmalar sonucunda, 9 Eylül’de sabah saatlerinde  Bitlis-Tatvan veTatvan-Van karayoluna bölücüterör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş patlayıcı maddelerin güvenlik güçlerinin geçişinde patlatılacağı bilgisine ulaşılmıştır. Aynı gün

saat 08.00 sıralarında Bitlis- Tatvan veTatvan-Van karayolu trafiğe kapatılmış ve bomba imha uzmanlarınca yapılan kontrollerde, Bitlis- Tatvan arasındaki D-300 karayolunun Türkiye Petrolleri mevkisindeki menfezin bitişiğinde el yapımıpatlayıcı olduğu tespit edilmiştir.”

Açıklamada, uzman ekiplerin patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için müdahalede bulunduğu sırada  teröristlerce aralıklarla 3 el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği belirtildi.

Patlamada can ve mal kaybının yaşanmadığı ancak yolun kısmen kullanılamaz hale geldiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yine Tatvan-Van karayolunun Yeşilmezra mevkisindeki menfeze yerleştirilmiş 2 patlayıcı madde düzeneği de tespit edilerek, kontrollü şekilde imha edilmiştir. Her 2 menfezin içine ve çevresine döşenen patlayıcının miktarının 2 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir.”

60 ton patlayıcı bulundu

Açıklamada devam eden çalışmalarda Tokaçlı köyü civarındaki kırsal alanda örgüt mensuplarının barındığı, çok miktarda silah, mühimmat, yaşamsal ve diğer lojistik malzemelerle beraber yaklaşık 60 ton civarında güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı maddenin kazılan çukurlarda üzeri örtülmüş şekilde gizlendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Patlayıcının gerçekleştirilmesi muhtemel saldırılarda kullanılacağı yönünde bilgi elde edildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

” Bitlis Jandarma Komutanlığı veTatvan 10. Komando Tugay Komutanlığınca yapılan koordineli çalışmada, bahse konu patlayıcı maddelerle diğer materyallerin yerleri kısa sürede tespit edildi. Buna müteakip yapılan hava destekli operasyonda örgüte ait çok sayıda silah, 60 ton civarındaki patlayıcımadde, erzak ve mühimmat depoları imha edildi. Zamanında ve etkili müdahale olmaması durumunda istenmeyen müessif olaylara sebep olabilecek bahse konu saldırı teşebbüsleri karşısında yapılan çalışmalar, terörle mücadelede güvenlik birimlerimiz arasındaki koordinasyon ve bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terör örgütleri ve bunların gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla kararlılıkla devam etmekte ve edecektir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X