600 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık, kışın ayrı güzel

Bursa’nın 600 yıllık geçmişe sahip olan ve geçen yıl UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde girmeyi başaran Cumalıkızık, yoğun karla birlikte ayrı bir güzelliğe kavuştu.

600 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık, kışın ayrı güzel

Evlerin çatıları ve yollarını kaplayan kar, geçtiğimiz yıllarda restore edilen tarihi köy evlerine farklı bir güzellik katarken, çocuklar ise kışın keyfini mahalle aralarında kayarak çıkartıyorlar. 

Merkez Yıldırım İlçesi’nde bulunan ve Osmanlı Köyü olan Cumalıkızık, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında, yağan karla ayrı bir güzelliğe büründü. Yıldırım Belediyesi’nin desteği ile tarihi kimliğine uygun olarak restore edilen evler, ziyaretçilere nostaljik hava yaşama fırsatı tanıdı. Tatilcilerin yanı sıra özellikle Arap turistlerin de ilgisini çeken Cumalıkızık’a erken saatlerde gelenler, yaptıkları kahvaltının ardından tarihi ve doğal güzellikle gezip, fotoğraf çektirirdi. Ziyarete gelenlerden bazıları fotoğraf çektirirken, bazı mahalle sakinleri ile çocuklar kızakla kayıp, karın keyfini çıkardı. 

Cumalıkızık’ı ziyaret eden Mekke’de yaşadıklarını söyleyen Yahya Süleyman Alahmedi, “Suudi Arabistan’da kar yok. Eşim ve çocuklarım ile birlikte Bursa’yı tercih ettik. Hem karın tadını çıkarıyoruz, hem de tarihi yerleri geziyoruz. Çocuklar sürekli kar içinde oyun oynuyorlar. 12 günlük tatile geldik. 7 günü Bursa’da geçirdik. Cumalıkızık çok güzel” diye konuştu. 

Kendi yaptığı ürünlerini sergileyip satan Filiz Ünlü ise, çeşit çeşit reçel, salça, bamya, turşu sattığını belirterek, “Uludağ’a çıkamayan Araplar buraya geliyor. Memnunlar ve çok hoşlarına gidiyor. Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alması ile birlikte işlerimiz ve ziyaretçilerimiz biraz daha arttı. 700 yıllık Osmanlı köyümüzü, evlerimizi herkes gelsin görsün istiyoruz. Kışın burası ayrı bir güzel” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X