65 ülkeye çiçek ihracatı

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, Noel ve yılbaşı kutlamaları için 65 ülkeye 60-65 milyon kesme çiçek ihraç edeceklerini belirtti.

65 ülkeye çiçek ihracatı

Türkiye’nin kesme çiçek üretim üssü Antalya’dan Hristiyanların kutsal bayramı Noel ve yılbaşı kutlamaları için Avrupa ülkelerine çiçek gönderilmeye başlandı. Hummalı bir çalışma içine giren sektör, kesme çiçekleri başta Hollanda, İngiltere ve Özbekistan olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediyor. Birlik Başkanı İsmail Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında, bu yıl sezonu yüzde 30’luk büyüme ile kapatacaklarını ifade ederek, sektör için kritik bir rakam olan 100 milyon doları aralık ayı içinde geçeceklerini vurguladı. Hedeflerinin 125 milyon dolarlık ihracat olduğunu kaydeden Yılmaz, ‘’Bu rakamı yakalayamasak bile yaklaşacağımızı öngörüyorum” dedi.

Noel’in sektörün en önemli dönemlerinden olduğunu dile getiren Yılmaz, ‘’Hazırlıklarımızı yaptık. 60-65 milyon dal çiçek ihracatımız olacak Avrupa ülkelerine. Rakamsal değeri 8-10 milyon dolar civarında olacak. Christmas sektörde yüzleri güldürecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X