7 yılda 125 bin kişi Bursa’yı yakından tanıdı

Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yıldır sürdürülen ‘Şehrimi Tanıyorum Çünkü Geziyorum’ projesiyle 125 bin kişi, yaşadıkları şehir Bursa’yı yakından tanıma fırsatını buldu.

7 yılda 125 bin kişi Bursa’yı yakından tanıdı

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan ve her yıl büyüyerek devam eden proje, alanında rekor kırarak 125 bin kişiye ulaştı.

Bursa’nın tarih ve kültürünü öğretmek, kentlilik bilinci oluşturmak ve UNESCO Dünya Mirası alanlarına yönelik farkındalık meydana getirmek amacıyla başlatılan projeden, başta eğitim kurumları olmak üzere STK’lar ve muhtarlıklar aracılığıyla Bursa’da yaşayan vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’ne bağlı araç ve personeller vasıtasıyla katılımcılar; oluşturulan programla Bursa müzelerini, sultan külliyelerini, kültür merkezlerini, tarihi camileri ve türbeleri ziyaret ederek, tarihi ve kültürel alanlar hakkında birinci elden bilgiler alıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X